2024. július 17., szerda

A középmezőnyhöz tartozni

LABDARÚGÁS – TOPOLYA
A Topolya Labdarúgóklub csapata a tavalyi bajnokság végén feljutott a II. liga északi csoportjába. Az együttes a hétvégén lépett először pályára a magasabb ligában. Palágyi Szabolcs, a klub igazgatója szerint a csapat maximálisan felkészült a bajnokságra, noha komoly változások történtek a játékoskeretben.

– Úgy láttuk, hogy egyesek nem érték el azt a színvonalat, ami ehhez a ligához szükséges, ezért a helyükre inkább tapasztaltabb játékosokat igazoltunk. Ennek ellenére igyekeztünk úgy kialakítani a csapatot, hogy a topolyai és környékbeli fiatal játékosoknak is adjunk lehetőséget. Ez az idény arról szól majd, hogy Topolya csapata igyekszik egy erős középhelyezést elérni. A II. liga északi csoportja még ismeretlen számunkra, idáig nem követtük, de reális elvárásnak tartjuk, hogy valahol a középmezőnyben legyünk – mondta Palágyi, majd arra is rávilágított, hogy most nem lesz akkora teher a játékosokon, mint az előző bajnokságban, amikor a feljutás volt a cél. A csapatba érkező új játékosok teljesítményét barátságos mérkőzések során ellenőrizték, de Palágyi szerint még dolgozni kell rajta, hogy egy stabil csapat alakuljon ki.
– Fél évre szükség van ahhoz, hogy egy csapat teljesen összeszokjon. Van négy-öt tapasztaltabb játékosunk, náluk rövidebb ez a periódus, de a fiatalokat még be kell építeni a csapatba.
• Kik hagyták el a csapatot, és kik jöttek?
– A tavalyi csapatból Krunić kapus fél évre a kúlai Hajdukba szerződött, hogy kipróbálja magát a Szuperligában. Baštovanov és Perović Magyarországra igazolt, valamint távozott Kažić és Memišević is. Kicsit idősebb játékosunk volt Nagypál Tibor, ő hazatért Adára, hogy az ottani klubot erősítse. Az újonnan jöttek közül a legismertebb név Srđan Đukanovićé, aki a kúlai Hajdukból érkezett hozzánk. Slobodan Mazić a podgoricai Budućnost csapatából jött hozzánk, de korábban megfordult a Spartacusban és az OFK Beogradban is. Mellette megemlíteném Petar Stanišićet, aki már korábban is játszott Topolyán, de azóta több külföldi csapatban is megfordult. Az OFK Beograddal aláírtunk egy együttműködési szerződést, és ennek keretében kaptunk két fiatal játékost, a Stanković ikreket. Jelentős dolog, hogy Rekecki Róbert, aki tavaly még a bajsai csapatban játszott, mostanra befejezte az egyetemet, és el tudtuk hozni Topolyára. A csapatot most félig hazai, félig pedig vendégjátékosok alkotják, de erre szükség van ahhoz, hogy eredményeket tudjuk elérni – mondta Palágyi.
A Topolya az idei bajnokságban az első mérkőzését a belcsényi Cement csapata ellen játszotta, s 3:1-re veszített. A második fordulóban, amelyet a hétvégén rendeznek, a topolyaiak ellenfele a temerini Sloga együttese lesz, amely az első fordulóban gól nélküli döntetlent ért el az előző idény bronzérmese, a Zenta ellen.