2024. július 16., kedd
SZABADKAI SPORTHÍREK

Eredményes teniszezők

A Spartacus 14 évnél fiatalabb teniszezői ezüstérmet nyertek a Szabadkán megtartott korosztályos országos csapatbajnokságon. A Relja Todorović, Filipás Barna, Varga Boris, Klonka Bence, Trebka Áron, Petrik Patrik, Dimitrioski Stefan alkotta csapat a negyeddöntőben a kraljevói Top Tenist 4:0-ra, az elődöntőben a belgrádi Đukić Teniszklub együttesét 3:1-re győzte le, a döntőben azonban 3:1 arányban alulmaradt a leskovaci Šumice Teniszklub játékosaival szemben. Két szabadkai teniszező nyert rangos tornát a hétvégén. Dušan Obradović a Kuršumlijska Banján tartott futures tornán a döntőig szerb, kolumbiai, román és olasz ellenfelet győzött le, a fináléban pedig az 5. kiemelt orosz Szvatoszlav Gulinnál is jobbnak bizonyult, és ezzel a világranglistán a 650. hely környékére lépett előre. Lana Virc Szófiában a 16 éven aluliak számára rendezett második kategóriás versenyen diadalmaskodott. A szabadkai játékos az elődöntőben a román Julija Bucuelt, a döntőben pedig a szerb Teodora Vlajićot verte meg két játszmában, és szettveszteség nélkül szerezte meg a tornagyőzelmet.

Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban véget ért a súlyemelő-világbajnokság, amelyen Szerbiát a Spartacus tagja, Kajdocsi Tamás képviselte. A +109 kg-os súlycsoportban indult szabadkai súlyemelő szakításban 172 kg-ot teljesített, a lökés előtti bemelegítés során azonban kiújult a nem teljesen kikezelt sérülése, és a második fogásnemet már nem tudta vállalni. A feladás ellenére bennmaradt a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség olimpiai kvalifikációs rendszerében, és amennyiben a sérülés elmúlik, decemberben Dohában alkalma lesz újabb pontok gyűjtésére. Vasárnap a szabadkai sétaerdei sportcsarnok ad otthont az országos felnőttbajnokságnak, amelyen nagy küzdelemre van kilátás. A verseny 11 órakor kezdődik, a belépés díjtalan.

A Spartacus kerékpározói Valjevón, a hegyi és kritérium országos bajnokságon szálltak nyeregbe. A hegyi futamon Perčić Nikolina a serdülő lányok (6,5 km) között az 5. lett, a serdülő fiúk (7,5 km) között Perčić Ivan a 6., Nikola Vujković Lamić a 7., Vuk Trišić pedig a 9. helyen végzett. A Masters C kategóriában (6,5 km) Kőrösi Miklós a 4. helyen végzett. A kritériumversenyen (15 km) Perčić Nikolina és Vuk Trišić a 4. helyen értek célba, Perčić Ivan a 6. helyet szerezte meg, míg Kőrösi Miklós a veteránok között (10 km) a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A fiatal atléták Ubori László edzővel (A Spartacus Atlétikaklub felvétele)

A fiatal atléták Ubori László edzővel (A Spartacus Atlétikaklub felvétele)

A törökkanizsai Obilić Atlétikaklub 3. alkalommal tartotta meg a Tiszai futam elnevezésű versenyt, melyen 250 gyerek és 100 felnőtt vett részt, akik 18 kategóriában álltak rajthoz. Ubori László edző vezetésével a Spartacus Atlétikaklub legfiatalabb atlétái is részt vettek a versenyen, akik közül többen saját korosztályukban az első három között végeztek. A szabadkaiak közül Jovana Rađenović, Vidak Hornjak, Molnár Krisztián, Barna Márk és Szabó Dorka emelkedett ki, de a többiek is kitettek magukért, és méltón képviselték a klub színeit.

Nyitókép: A fiatal atléták Ubori László edzővel (A Spartacus Atlétikaklub felvétele)