2024. szeptember 15., vasárnap
MEDITERRÁN JÁTÉKOK

Két kézibronz a végére

Az algériai Oranban zajló Mediterrán Játékok tegnap a kézilabdatornák éremosztóival ért véget. Szerbiának mindkét bronzmérkőzésen volt érdekeltsége, amit végül a férfi- és a női csapat is begyűjtött. Más csapatsportokkal ellentétben a kézilabdában nem csak juniorkorú játékosok vehettek részt, de nem is a legerősebb összeállítással érkeztek a szerb csapatok. A hölgyek és a férfiak egyaránt úgy nyertek kényelmes előnnyel, hogy az első félidőben még háromgólos hátrányban is voltak, ám előbbiek Portugáliánál 26:22-re, utóbbiak pedig Észak-Macedóniánál 34:28-ra bizonyultak jobbnak. A döntőket lapzártánk után rendezték.

Az utolsó egyéni érem Szerbia számára a páston született, Veljko Ćuk tőrvívásban nyert aranyérmet a spanyol Carlos Llavador 15:9-es legyőzésével.

A tornán részt vevő 26 ország közül Szerbia a 7. helyen zárt az érmetáblán 13 arany, 7 ezüst és 11 bronz begyűjtésével – amiből térségünkből Világos Adriana atléta és Nemes Viktor birkózó is kivette a részét egy-egy győzelemmel. A magasan legsikeresebb két nemzet Olaszország (48 arany) és Törökország (45) volt, mögöttük a franciákkal, az algériaiakkal és a spanyolokkal. A Földközi-tenger térségének országait felvonultató multisporteseményt legközelebb 2026-ban rendezik meg, a házigazda akkor az olasz Taranto lesz.