2024. szeptember 8., vasárnap
SZABADKAI SPORTHÍREK

Priboj István két aranyérme

A szabadkai Priboj István két aranyérmet nyert Gyulán a veterán úszó országos bajnokságon. A nyolcadik évtizedében járó sportember előbb 50 pillangón, majd 100 mellen is megelőzte versenytársait és elsőként csapott célba. A minden bizonnyal legidősebb szerbiai aktív sportoló a sikerek után sem pihen, hanem készül az augusztus 3. és 13. között Japánban megrendezésre kerülő veterán világbajnokságra.

Mitrovicán rendezték a tartományi nyílt atlétikai bajnokságot az idősebb juniorok részére, melyen a Spartacust négyen képviselték. Minja Kopunović 400 méteren 59,27-es idővel vajdasági bajnoki címet nyert, és 12,60-as egyéni csúccsal 100 méteren is bejutott a döntőbe, azonban a két finálé közelsége miatt a hosszabb táv élvezett elsőbbséget, így a szabadkai atléta sprintben nem állt rajthoz. Višnja Vilov szintén 400 méteren 1:00,97-tel a harmadik helyen ért célba, tehát a szabadkai atléták elfoglalták a dobogó legfelső és legalsó fokát. A harmadik Spartacus érmet Barsi Borisz szerezte, aki 800 méteren 2:32,19-cel a harmadik helyen végzett. Ugyancsak bronzérmes lett Marko Vojnić Hajduk 100 méteren (ideje 11,69), 400 méteren pedig 54,64-gyel a 6. helyen ért célba.

A Spartacus kerékpározói sikeres időszakot tudhatnak maguk mögött. Az Erdővégen megtartott időfutam országos bajnokságon Perčić Nikolina megnyerte a serdülőlányok 10 km-es versenyét, míg a fiúk mezőnyében (szintén 10 km) Vuk Trišić a 2., Perčić Ivan az 5., Nikola Vujković Lamić pedig a 8. helyen végzett. A Masters C kategóriában Kőrösi Miklós a 7. helyen ért célba. A szintén Erdővégen rendezett vajdasági időfutam bajnokságon Perčić Nikolina aranyérmet szerzett, Trišić a 2., Perčić Ivan az 5., Vujković Lamić a 7. helyen zárt, Kőrösi pedig saját kategóriájában bronzérmet nyert. A Beranovacon tartott országúti országos bajnokságon Perčić Nikolina a serdülőlányok között (36,4 km) a 4. helyen ért célba, a serdülők mezőnyében (79,1 km) Trišić az 5., Vujković Lamić a 6., Perčić Ivan pedig a 7. helyen végzett. A Trišić, Vujković Lamić, Perčić alkotta serdülő együttes csapatban országos bajnoki címet szerzett. A szlovéniai Novo Mestoban rendezett nemzetközi versenyen Perčić Nikolina, Perčić Ivan és Vuk Trišić a válogatott színeiben álltak rajthoz.

A serdülő kerékpározók csapatban országos bajnoki címet szereztek (a Spartacus Kerékpárklub felvétele)

A serdülő kerékpározók csapatban országos bajnoki címet szereztek (a Spartacus Kerékpárklub felvétele)