2024. július 29., hétfő
IFJÚSÁGI VILÁGBAJNOKSÁG - MAROKKÓ

Bronzérmes a Makszuti/Truzsinszki páros az ifjúsági vb-n!

Szenzációs eredményt ért el a zentai Makszuti Anetta és a bajsai Truzsinszki Viktória alkotta páros: a Zenta és az újvidéki Novi Sad játékosa a marokkói Rabatban zajló ifjúsági világbajnokságon a dobogó harmadik fokára állhatott fel, vagyis világbajnoki bronzérmes lett.

Makszuti és Truzsinszki a főtábla első fordulójában a horvát Jeger/Rakovac kettős ellen 1:2-ről fordított és nyert 3:2-re, majd a német Kraft/Lemmer párost győzte 3:1-re. Mivel a második helyen kiemelt japán kettős az indiai A. Mukherjee/S. Mukherjee páros legyőzte, utána azonban az indiaiak visszaléptek, így a negyeddöntőben a szerbiai párosnak a fehérorosz Arluszkaja és Baravok alkotta duót kellett legyőznie az éremért. Dragan Klajić, a szerbiai ifjúsági lány válogatott edzőjének vezetésével Makszuti és Truzsinszki az első két játszmában 12:10-re, a harmadikban és a negyedikben pedig 11:6-ra nyertek, így bebiztosították a bronzérmet. Az elődöntőben a Liu Gaojang/Vang kettős mér túl nagy falatnak bizonyult: a kínaiak 4:1-re nyertek, s ezzel bejutottak a fináléba, ahol honfitársaikkal, Guval és Liu Hszivel találkoznak.

Szerbiának az ifjúsági világbajnokságok tíz éves történelmében ez a harmadik dobogós helyezése: az I. ifjúsági vb-n, amelyet 2003-ban rendeztek meg a chilei Santiagóban, Fehér Gabriella és Tápai Éva szintén párosban ezüstérmesek voltak, míg 2005-ben a Pető Zsolt/Fehér Gabriella kettős vegyes párosban szintén a dobogó második fokára állhatott fel.