2024. július 29., hétfő
ASZTALITENISZ

Páratlanul élénk pingpongélet

A bácsföldvári Vojvodina Asztaliteniszklubnál tett látogatást Nikowitz Oszkár, Magyarország belgrádi nagykövete

Bácsföldváron szervált tegnap Nikowitz Oszkár, Magyarország belgrádi nagykövete, felesége, Nikowitzné Bencz Klára, valamint Ritecz Miklós főkonzul. A magyar nagykövetség „válogatottja” Polyák Sándor, a bácsföldvári Vojvodina Asztaliteniszklub edzője meghívásának tett eleget, aki a rangos vendégek látogatásával szerette volna felhívni a figyelmet a sikeres klub áldatlan anyagi helyzetére. A magyarországi asztaliteniszezők a klub fiatal tehetségeivel mérték össze ügyességüket, majd egy közös ebéd mellett elbeszélgettek a klubtagokkal.

Nikowitz Oszkár érdeklődésünkre elmondta: sosem volt profi sportoló, de Ritecz Miklósnak köszönhetően komolyabban kezdett el foglalkozni a pingponggal.

– Van egy pingpong-diplomáciánk is, amely a Baráti Városok Tornája nevet viseli, és szabadkai, újvidéki, niši, szegedi csapatok vesznek rajta részt. A nagykövetségen edzéseket is tudunk tartani a pincében – tudtuk meg a magyar nagykövettől.

Zala megye egykori ifjúsági bajnokát, Ritecz Miklóst is megizzasztották a bácsföldvári kislányok.

– Az asztalitenisz sok mindenre megtanítja az embert, aminek aztán a mindennapi életben nagy hasznát veheti: küzdeni, összpontosítani, no meg az ellenfél tiszteletére is. Életem során bárhova is kerültem a világban, mindenütt találtam verseny-, illetve edzőtársakat. A Vajdaság ebből a szempontból egy kincsesbánya. Sehol ilyen élénk asztalitenisz-élettel nem találkoztam. Kis túlzással azt mondanám, hogy szinte minden településen működik egy szakosztály. Külön öröm, hogy az itteni magyarok élen járnak a pingpongban. A nagykövet úrral játszottunk már Pancsován, Székelykevén, Óbecsén, Szabadkán, Újvidéken, de hívnak Magyarcsernyére, Torontálvásárhelyre és Topolyára is. Azt tapasztaltuk, hogy ezeken a településeken – akárcsak itt, Bácsföldváron – egészen kitűnő szakmai munka folyik – jelentette ki a főkonzul.