2024. július 29., hétfő
ASZTALITENISZ

Sima požarevaci, drámai zentai győzelem

A férfiaknál az alapszakasz második helyezettje, a Požarevac, a nőknél pedig a címvédő, az alapszakasz során azonban csak harmadik Zenta szerzett előnyt a szerbiai Szuperligában az elődöntős párharcok első mérkőzései után. A Požarevac a várakozásoknak megfelelően magabiztosan nyert a Partizan ellen, s nagy meglepetés lenne, ha Dragan Klajićék már a belgrádi visszavágón nem harcolnák ki a döntőt.


A női Szuperliga második és harmadik helyezettjének összecsapása drámai küzdelmet hozott: a Zenta a székvárosban 2:0-s vezetésre tett szert az újvidéki Radnički ellen, azonban a vendéglátóknak sikerült egyenlíteniük, s mivel a vendégek legjobbja, Makszuti Anetta játszmaveszteség nélkül legyőzte Aleksandra Radonjićot, Barna Blanka pedig ugyanilyen arányban nyert Mirković Brigitta ellen, a párosok találkozója döntötte el a mérkőzés sorsát. A Makszuti/Gyurcsik kettős az első szettet könnyebben (11:6), a másodikat már sokkal nehezebben (11:9) nyerte meg, s ez szó szerint szárnyakat adott a vendégek kettősének, míg a Radonjić/Lupulescu párost annyira megtörte, hogy az utolsó szett 11:0 lett a zentai kettősnek. A visszavágót szombaton, 17 órai kezdettel rendezik meg Zentán.

Eredmények, Szuperliga, férfiak: Požarevac–Partizan 4:0 (Radonjić–Jovičić 3:0, Đan–Marinković 3:1, Klajić–Glišić 3:2, Radonjić–Marinković 3:1) – a Požarevac vezet 1:0-ra.


Nők: Radnički–Zenta 3:4 (Lupulescu–Makszuti 1:3, Barna–Gyurcsik 1:3, Radonjić–Mirković 3:2, Lupulescu–Gyurcsik 3:2, Radonjić–Makszuti 0:3, Barna–Mirković 3:0, Radonjić/Lupulescu–Makszuti/Gyurcsik 0:3) – a Zenta vezet 1:0-ra.
A párharcok két győzelemig tartanak.