2024. július 29., hétfő
ASZTALITENISZ

Magabiztos szekszárdi győzelem

A nemzetközi torna résztvevői (Gergely Árpád felvétele)

A nemzetközi torna résztvevői (Gergely Árpád felvétele)

Kiváló szervezés, színvonalas és izgalmas mérkőzések, valamint szekszárdi győzelem – így jellemezhető a szombaton megtartott zentai nemzetközi torna, amely a városnapi ünnepségsorozat első rendezvénye volt. A magyarországi együttes (Tóth Edina, Imre Lejla, Orosz Sára) mindhárom mérkőzését megnyerte: legnehezebben a végül harmadik helyezett Arad (Andreea Fistyulof, Bogdana Trifu, Andreea Hudusan) ellen győztek, ezen a találkozón 3:0-ra vezettek, a romániai együttes játékosainak azonban sikerült sorozatban két találkozót is nyerniük. A második helyen a vendéglátó Zenta (Ivana Vejnović, Suzana Mendergiš, Ivana Milovanović, Szórád Réka) végzett. Az uzdini Unirea (Izabela Lupulescu, Adela Ardelean, kiegészülve a zentai Veréb Xéniával) lett a negyedik: legjobbjuk, Lupulescu már a torna elején sérülést szenvedett, ennek ellenére végigjátszotta a találkozókat, és azok többségét meg is nyerte.

A Szekszárd együttese magabiztosan és teljesen megérdemelten nyerte meg a tornát. Imre Lejla és Tóth Edina kiválóan játszották végig a mérkőzéseket, így nem volt egy percig sem kérdéses, melyik csapat lesz a tornagyőztes. A torna után az uzdiniak, a szekszárdiak és az aradiak is elégedetten nyilatkoztak a szervezésről, a vendéglátásról, s mivel ők is szerveznek majd tornákat, megbeszéltük, hogy folytatjuk az együttműködést, amibe a közös edzőtáborozások, felkészülések is beleférnek – mondta Mellik Zoltán, a Zenta edzője, aki kiemelte, hogy a zentai Ivana Vejnović teljesítményével és játékával is elégedett.

Biztató volt Vejnović produkciója, s nagy kár, hogy Imre Lejla ellen nem sikerült megőriznie előnyét az ötödik szett végéig. A többiek kicsit álmosan kezdték a tornát, aztán fokozatosan feljavult a játékuk, ha kicsit tovább tart a verseny, talán még a legjobbjukat is kihozták volna magukból… A bajnokság kezdetéig van még egy rövid időszak, ebben a periódusban igyekszünk majd kijavítani a hibákat, s ott csiszolni a játékon, ahol még kell – nyilatkozta Mellik.

Az 1. forduló eredményei: Unirea–Zenta 3:4 (I. Lupulescu–Vejnović 1:3, Ardelean–Mendergiš 3:0, Veréb–Milovanović 3:0, I. Lupulescu–Mendergiš 3:0, Veréb–Vejnović 2:3, Ardelean–Milovanović 1:3, Veréb/Ardelean–Mendergiš/Vejnović 0:3), Szekszárd–Arad 4:2 (Tóth–Fistyulof 3:0, Imre–Trifu 3:0, Orosz–Hudusan 3:0, Tóth–Trifu 2:3, Orosz–Fistyulof 2:3, Imre–Hudusan 3:1).

A 2. forduló: Szekszárd–Zenta 4:0 (Tóth–Mendergiš 3:1, Imre–Vejnović 3:2, Orosz–Szórád 3:0, Tóth–Vejnović 3:0), Arad–Unirea 4:2 (Trifu–I. Lupulescu 1:3, Fistyulof–Ardelean 3:0, Hudusan–Veréb 3:2, Trifu–Ardelean 3:1, Hudusan–Lupulescu 0:3, Fistyulof–Veréb 3:0).

A 3. forduló: Arad–Zenta 0:4 (Trifu–Mendergiš 1:3, Fistilof–Vejnović 0:3, Hudusan–Milovanović 2:3, Trifu–Vejnović 0:3), Szekszárd–Unirea 4:0 (Tóth–I. Lupulescu 3:0, Imre–Veréb 3:1, Orosz–Ardelean 3:1, Tóth–Veréb 3:1).

A verseny végeredménye: 1. Szekszárd 3 győzelem/0 vereség, 2. Zenta 2/1, 3. Arad 1/2, 4. Unirea 0/3.