2024. július 29., hétfő

Zentán dől el az alapszakasz első helye

A hétvégén rendezik a férfi és női Szuperliga alapszakaszának utolsó fordulóját, amely után eldől, melyik négy-négy csapat jut be a rájátszásba, s ki hányadik pozícióról kezdi meg a playoffot.

A nőknél Zentán a város nevét viselő csapat az idényben valamennyi mérkőzését megnyerte, s szombaton 17 órakor a második helyezett Novi Sadot fogadja, amely csak a Tisza-parti együttestől kapott ki. Az alapszakasz-győzelemhez a Zentának a 4:2-es és a 4:3-as vereség is megfelel, míg a Novi Sadnak 4:0-ra vagy 4:1-re (ebben az esetben a játszmaarány dönt az első helyről) kell nyernie, ha azt szeretné, hogy az övé legyen az egyes rajtszám, amely garantálja, hogy az elődöntőben és a döntőben is a harmadik mérkőzést saját közönsége előtt játszhatja. Az újvidéki mérkőzésen a Zenta 4:1-re nyert, azonban az eredmény csalóka, mivel a vendégek akkor három mérkőzést is 3:2-re nyertek meg. Az már korábban eldőlt, hogy a harmadik helyen a Vojvodina, a negyediken a Versec végez, a ligából pedig a nagykikindai Flip és a Beočin esik ki.

A férfiaknál Nagybecskereken dől el a rájátszás negyedik helye: a Medison sportcsarnokban egy időben áll asztalhoz a playoffért harcoló Obilić és a Crvena zvezda. A törökkanizsaiak ellenfele a címvédő és alapszakaszgyőztes Banat lesz, míg a belgrádi együttes a Stenesszel játszik. A C. zvezdának csak az felel meg, ha ők nyernek, a törökkanizsaiak pedig veszítenek. Minden más esetben az Obilićé lesz a negyedik hely. A rájátszást a Banat kezdi az első helyről, az újonc Požarevac a második, a Kikinda pedig a harmadik. A ligából a Versec és a Smederevo esett ki.

A rájátszás programja, elődöntő: 1. mérkőzés: május 6.,2. mérkőzés: május 8., 3. mérkőzés (ha szükséges): május 10. Döntő: 1. mérkőzés: május 20., 2. mérkőzés: május 22., 3. mérkőzés: május 24.