2024. július 30., kedd

Döntetlen és vereség Csehországban

Szerbia férfiválogatottja lejátszotta első két mérkőzését Vladan Matić irányítása alatt. Az ellenfél Csehország volt, amely hazai környezetben szombaton 29:29-es döntetlent ért el a szerbekkel, vasárnap viszont 30:25-re nyert. Az új szövetségi kapitány szerint minden rendben lesz:

A spanyol Joan Canellas (középen) dob kapura a magyar Ilyés Ferenc, Gulyás Péter és Ancsin Gábor között (Fotó:  MTI)

A spanyol Joan Canellas (középen) dob kapura a magyar Ilyés Ferenc, Gulyás Péter és Ancsin Gábor között (Fotó: MTI)

– Az első mérkőzésen a 6:0-s védekezést alkalmaztuk, s az jól működött, a másodikon viszont kipróbáltuk az 5:1-est, s ez nem bizonyult a legszerencsésebb megoldásnak. Első meglátásom szerint tapasztalt csapatunk van, amelyből nem hiányzik az akarat és a tudás sem. A dániai Eb előtt nem lesz túl sok időnk együtt edzeni, mert a Németországban légióskodó játékosok csak január 2-án állnak majd rendelkezésre, de azt meg tudom ígérni, hogy a kontinensviadalon egységes és harcias csapatunk lesz – nyilatkozta Matić.

Negyven percig bírták

Magyarország férficsapata a világbajnok Spanyolországgal mérte össze erejét Debrecenben, s 40 percig tartani is tudták az ibériaiakat, akik ezután fokozatosan elhúztak, és végül 29:24 (13:13) arányban nyertek. Érdekesség, hogy egyik csapatnál sem védett az első számú kapus, mert Sterbik Árpád és Mikes Roland is kisebb sérüléssel bajlódott, de Tatai és Sierra is jól helyettesített. A mérkőzés a második félidőben dőlt el, amikor a magyarok nem nagyon tudtak mit kezdeni a felállt spanyol fal ellen, s a vendégek lassan felőrölték őket. A mérkőzés után a 3 gólig jutott Nagy László azt nyilatkozta, arra kell törekedniük, hogy a 45 percig mutatott játék 60 percig tartson.

NŐI BL

Két magyar győzelem

A női Bajnokok Ligája 4. fordulójában a magyar szurkolók két győzelemnek örülhettek. A győri lányok pont annyit játszottak a Thüringer ellen, amely elegendő volt a kényelmes győzelemhez, amivel a címvédő máris középdöntős. A mérkőzés legeredményesebb győri játékosa Katarina Bulatović átlövő volt 7 találattal.

Az FTC egy izgalmas véghajrában nyert a Lublin otthonában, de Elek Gábor edző nem volt teljes egészében elégedett a játékkal, mert ugyan uralták a meccset, de voltak rövidzárlatok is, amikor számos ziccert elrontottak, és magukra húzták az objektíve gyengébb csapatot.

A forduló nagy győztese a Vardar, amely Koprivnicán lehengerelte az egykor még elit csapatnak számító Podravkát, és története során először bejutott a középdöntőbe. A mérkőzés legjobbja a szerb Andrea Lekić volt, aki a macedón csapat színeiben 8 gólt lőtt.

A következő fordulóban a győriek a Hypo NÖ vendégei november 11-én 20.05-es kezdettel, az FTC pedig a Midtjyllandot fogadja november 9-én 18.30-kor.