2024. július 30., kedd

„Aranyos” adai lányok

Az adai Halász József Kézilabdaklub leány-utánpótláscsapatai közül kettő is tartományi bajnok lett

Eredményes 2013/2014-es versenyidényt zárt az adai női kézilabdaklub három utánpótláscsapata, amelyek több hazai és nemzetközi tornán diadalmaskodtak vagy előkelő helyen végeztek, illetve kettő közülük, a pionírok és a kadétok a tartományi bajnoki címet is kiérdemelték. Az adai kadétcsapat Öreg Ildikó edző vezetésével végzett az első helyen és szerezte meg a tartományi bajnoki címet a nyolc csapatot felvonultató ligában, ahol az adai Balázs Csengét választották a bajnokság legjobb játékosának. Öreg Ildikó elmondta, hogy az 1998/1999-es korosztályhoz tartozó csapat nemcsak a bajnokságban remekelt, ugyanis a fővárosi Trofej Beograda elnevezésű tornán a harmadik helyen végeztek a belgrádi Voždovac és az Avala mögött, és a szentesi 6. Kiss Bálint-kupáról is dobogós helyezéssel tértek haza, valamint Györe Bernadett elnyerte a gólkirályi címet. A Rastimo – Trofej Grada Novog Sada nevű tornán a harmadik helyen végeztek a szkopjei Metalurg és a montenegrói Berane mögött. A kadétcsapat tagjai: Anišić Anna, Gordán Carmen, Barna Júlia, Csuvik Sarolta, Lehoczki Anna, Dukai Anett, Čobić Aleksandra, Topolcsányi Anett, Horvát Alíz, Jovanka Peić, Zaj Rebeka, Andrijana Ristanoski, Szőke Enikő, Györe Bernadett, Balázs Csenge. A csapatból többen is bekerültek a vajdasági válogatottba, amelyet Öreg Ildikó edző irányít. Az adaiak közül válogatott játékos volt: Balázs Csenge, Lehoczki Anna, Györe Bernadett, Jovanka Peić, Topolcsányi Anett és Szőke Enikő.
Az adai pionírcsapat Rákos Zsuzsa edző vezetésével lett tartományi bajnok, miután a kilenc csapatot felvonultató vajdasági pionírliga élén végzett. A 2000/2001-es korosztályhoz tartozó játékosokkal szereplő csapat szintén sikeres versenyidényt tudhat maga mögött, miután a nemzetközi és a hazai tornákon is eredményesek voltak. Az Adán megrendezett nőnapi tornán első helyezést értek el a korosztályukban. A pionírcsapat tagjai: Dóci Ivett, Kubina Molli, Kristina Aksin, Albek Anna, Hanák Adél, Körtvélyesi Viktória, Aleksandra Obradov, Branka Lalić, Muzslai Anikó, Nagypál Kata, Szollár Bianka, Tijana Tanasković, Bognár Ivett, Maša Popov, Rácz Szabó Enikő. Közülük hárman a vajdasági pionírválogatottba is bekerültek, mégpedig: Kristina Aksin, Albek Anna és Körtvélyesi Viktória.
Király Ágnes a legfiatalabb csapat edzője. A csapatban a 2003-as és a fiatalabb korosztályhoz tartozó kislányok szerepelnek, akik minikézilabdát játszanak. A legkisebbek szintén jól szerepeltek és sikeresek voltak az elmúlt idényben. Elsők lettek a zombori minikézilabda-tornán és az újvidéki Rastimo tornán, valamint Nagybecskereken részt vettek a női kézilabda-világbajnokság promócióján, ahol megnyerték az összes meccsüket. A csapat tagjai: Gordos Ágnes, Zaj Klára, Fehér Ivon, Jovana Mrkšić, Vastag Tekla, Szügyi Csenge, Kovács Flóra, Koós Kata, Onjecki Babett, Kazinci Beáta, Petrics Réka, Szollár Leona, Gordos Zsanett, Kiss Kinga, Katarina Petrović, Cvitko Anna, Rind Réka, Gálfi Dorka, Szarvák Lilla, Csuzdi Kata, Dudić Viktória, Bónis Leona, Anja Popov, Tóth Petra, Simon Mia, Laták Barbara, Palatinus Viola.
A Halász József Kézilabdaklub utánpótláscsapatainak sikerét a tehetséges játékosok és a kiváló edzői munka biztosítja. Az egyesületben ezért nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás-tobozorzásra és -nevelésre, így augusztus elsejétől kézilabdaiskolát indítanak a kezdők és a legfiatalabbak részére, valamint augusztus 22-étől hétnapos edzőtábort rendeznek a pionír és a kadét korosztály számára Adán, a rekreációs központban.