2024. július 30., kedd
XI. NŐI KÉZILABDA-EB

Kiestek a horvátok

Vladimir Canjuga benyújtotta a lemondását

A most zajló kontinensviadal egyik rendezője, Horvátország a felkészülések során kétszer-kétszer legyőzte a címvédő montenegróiakat és a világbajnoki ezüstérmes szerbeket, és egyszer a magyarokat is felülmúlták. Ebből következően a horvát közvélemény vérmes reményeket táplált válogatottja szereplése kapcsán, s egyenesen az elődöntőben látták őket, ehhez képest viszont már a második selejtezős körben kiestek, aminek logikus következménye a 2010 óta szövetségi kapitány Vladimir Canjuga lemondása, aki teljes egészében vállalta a felelősséget a kudarcért. Szerdán ki-ki meccset játszottak a németekkel, de szerencsétlenségükre egyik alapemberük, a csapatkapitány Miranda Tatari már a 11. percben súlyos térdsérülést szenvedett, s hiába volt a húzóember, Andrea Penezić 13 (!) gólja, a többiek nem tudtak felnőni a feladathoz, s végül kétgólos vereséget szenvedtek, így függetlenül a hollandok elleni utolsó meccsüktől kiestek.

Arról már beszámoltunk, hogy a szerbek is nagyot buktak a franciák ellen, de maradt még egy esélyük a továbbjutásra, mert a szlovákok elleni összecsapás a továbbjutásról szól majd.

A montenegróiak már az első félidőben elintézték a szlovákokat (20:10), így azok már csak kozmetikázni tudtak az eredményen (28:24), a D csoportból tehát Montenegró és Franciaország már biztosan továbbjutott, és az utolsó fordulóban döntenek a csoportelsőségről.

Tegnap a késő délutáni meccsek közül bejött az a jóslatunk, hogy az oroszok ellen csak összeszedik magukat a világbajnoki negyedik lengyelek. Az 56. percben 26:24-re vezettek, majd emberhátrányból is betaláltak, s ezzel ők jutottak a középdöntőbe!