2024. július 17., szerda
KÉZILABDA – SEHA-LIGA

Szabadkán lép pályára a Veszprém

A szabadkai Spartacus kézilabdázói Európa egyik legerősebb csapatát, a Veszprémet látják vendégül ma este 19 órától a helyi sportcsarnokban, a SEHA-liga 8. fordulójában. A Spartacus először szerepel a regionális kézilabdaligában, eddigi hét meccsén két győzelem, egy döntetlen és négy vereség a mérlege, a veszprémiek ellenben címvédők a SEHA-ligában, ebben az idényben négy mérkőzésből négyen diadalmaskodtak – az ötödik, Vojvodina elleni meccsüket tegnap este játszották.

A magyarországi együttes az előző szezonban BL-döntőt játszott, a szabadkai klubnál a tegnap megtartott sajtótájékoztatón elhangzottak szerint remélik, hogy minél több szabadkai látogat ki a találkozóra, ezzel is hozzájárulva az eseményhez, az ellenfél rangjához illő hangulat megteremtéséhez. „Szeretnénk, ha hűséges szurkolóink minél nagyobb számban jönnének ki a meccsre, hogy minél jobb hangulatban játszhasson a két csapat. Jöjjenek minél többen, legyenek a csapat nyolcadik játékosa!” – fogalmazott Bojan Županjac, a Spartacus szélsője, aki utóbbi mondatával egyben utalt a SEHA-liga és a benne szereplő klubok közös, a Legyél te a 8. játékos! nevet viselő akciójára. Az akció október 26-án indult, és november 10-éig minden SEHA-liga-meccset magában foglal, célja a minél nagyobb számú közönség sportcsarnokokba csalogatása, a fiatalok nevelése, a sportág népszerűsítése, hiszen a pozitív hozzáállású szurkolók nagy segítségére lehetnek szeretett klubjuknak. Részleteket az akcióról a www.be8player.com honlapon tudhatnak meg az érdeklődők. Županjac arról is beszélt, hogy habár a Veszprémnek ez lesz a harmadik mérkőzése három nap alatt, nem hiszi, hogy ez a terhelés látszik majd a világklasszisokkal teletűzdelt csapaton. „Az biztos, hogy nehéz ilyen megfeszített tempóban játszani, és hogy a fáradtság jelei megmutatkoznak majd egyeseken, de a Veszprém húsz klasszis játékosból áll, így az edzőnek mindig vannak hadba fogható játékosai, bárkit pihentethet. Nem hiszem, hogy a sorozatos terhelés miatt esetleg gyengébb napot fogna ki Szabadkán a címvédő.”

Branislav Zeljković edző ígéretet tett, hogy minden tudásukkal azon lesznek, hogy megnehezítsék a Veszprém dolgát: „Már a SEHA-liga kezdete előtt tisztában voltunk az erőviszonyokkal. Nagyon jól tudjuk, mely csapatokkal vagyunk egy súlycsoportban, és hogy melyek ellen kell futnunk az eredmény után. Most a Veszprém lesz a vendégünk, amelyről mindenki tudja, milyen kiváló együttes, tele sokat megélt légiósokkal, rendkívüli kézilabdatudással. Megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen csapat ellen léphetünk pályára, a lehető legszínvonalasabb játékra fogunk törekedni, igyekszünk minden tekintetben felvenni a versenyt a Veszprémmel.”

A Spartacus csapatában mindenki harcra kész, nincsenek sérültek, viszont távozik a csapattól, jelenleg is klubot keres a jobbszélső Milan Žegarac, aki a több játéklehetőség reményében hagyja el az együttest. A ma esti mérkőzésre ingyenes a belépés.