2024. szeptember 5., csütörtök
KOSÁRLABDA

Szerb rangadó Isztambulban

Európa 16 legjobb csapata ma kezdi meg a kosárlabda-Euroliga második csoportkörét. A csatározás 14 fordulón át tart, és április 8-án ér véget, amikor ismertek lesznek a negyeddöntő párjai, amit követően már csak a berlini négyes döntő marad hátra.

Az E csoportban az Unicaja–Darüşşafaka meccs az első. Az első szakaszban már játszottak, mindkétszer a vendéglátó nyert. E szakaszban a törökök újoncok, de a spanyoloknak mégsem lesz könnyű dolguk. Az Efes és a C. zvezda 1998 óta nem mérkőztek egymással, a Cedevita pedig az első szakasz legjobb védelmét, a meccsenként csak 68,3 pontot kapott kubanyi Lokomotivát fogadja, amelynek Dontaye Draper, a zágrábiak volt kosarasa az egyik legjobbja. A csoport rangadóján Željko Obradović egykori csapatkapitányát, Saša Đorđevićet látja vendégül. Amikor 1992-ben a Partizan volt a bajnok, Obradović első edzői titulusát szerezte, a Juventud elleni döntőben pedig Đordević dobta a híres győztes triplát. Az F csoport orosz házirangadóval kezdődik a Himki és a CSZKA között, a csúcsrangadó pedig a volt bajnokok, az Olimpiakosz és a Barcelona leszámolása, ami tavaly drámai negyeddöntő volt, s a görögök nyertek. Hasonló erejű csapatok meccse lesz a Žalgiris–Laboral, míg a címvédő Real kimondott esélyes a német Brose ellen, amely a második szakaszban a korábbi két alkalommal nem nyert meccset, és húszat veszített.

A műsor, 1. forduló, E csoport, ma: Unicaja–Darüşşafaka, holnap: Cedevita–Lokomotiv, Efes–C. zvezda, Fenerbahçe–Panathinaikosz, F csoport, ma: Olimpiakosz–Barcelona, Himki–CSZKA, holnap: Real Madrid–Brose, Žalgiris–Laboral.