2024. szeptember 3., kedd
BIRKÓZÁS

Kettő az egyben

Rendhagyó módon szombaton egy időben, egy helyen, ugyanazokkal a versenyzőkkel két versenyt is szervez a Zenta Birkózóklub és a délvidéki Aranycsapat Alapítvány: a XXIII. Nikola Vukov-emlékverseny egyben selejtező is lesz a Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság pécsi döntőjére.

Illusztráció (Gergely József)

Illusztráció (Gergely József)

– Azok a magyar osztályba járó vagy magyarul beszélő diákok, akik indulnak a hétvégi Nikola Vukov-emlékversenyen, kiharcolhatják a részvételi jogot a Pécsett november 22. és 24. között sorra kerülő döntőre, amelyen az idén az Egyesült Államok északi részén élő magyarok is bekapcsolódnak – mondta Gyólai Zoltán, a délvidéki versenyek koordinátora, aki hozzátette, hogy a „kettő az egyben” torna nem új keletű, hiszen korábban Magyarkanizsán a városnapi torna is selejtezőnek számított. – Az idén az 1998. január 1. után születettek harcolhatják ki a részvételt a döntőn: a tizenegy kategóriában a legelőkelőbb helyen végzett vajdasági magyar vagy magyarul beszélő tanulók vehetnek majd részt a pécsi döntőn, amelyre a birkózókon kívül a sakkozók, az asztaliteniszezők és a lány kézilabdázók utazhatnak majd.

A 23. Nikola Vukov-emlékversenyre a szervezők 30 klub 180 versenyzőjét várják.

– Mint minden évben, az idén is erős lesz a mezőny, hiszen a szerbiai klubokon kívül Magyarországról, Szlovéniából, Horvátországból, Bosznia-Hercegovinából és Szlovákiából érkeznek majd versenyzők, akik a szombaton 10 órakor kezdődő tornán szőnyegre fognak lépni. Vasárnap sem kell unatkozniuk a birkózósport kedvelőinek, hiszen szintén a November 11. Általános Iskola tornatermében rendezik meg Szerbia országos ifjúsági bajnokságát, amelyen Európa- és világbajnokságot megjárt birkózók is fellépnek majd – mondta Molnár Miklós, a Zenta Birkózóklub utánpótlásedzője.