2024. szeptember 3., kedd
BIRKÓZÁS

Štefanek felkerült a világranglistára

A FILA a napokban közzétette az új világranglistát a kötöttfogású birkózók kapcsán, s miután a Magyar Nagydíjon látványos birkózással aranyat nyert, felkerült Davor Štefanek is, akit a 66 kg-os súlycsoportban jelenleg a 13. helyen rangsorolnak. A szerbiai versenyzők közül még egy került fel a listára, méghozzá a 80 kg-os súlycsoportban Dragutin Đukić, aki a Párizsi Nagydíjon megszerzett bronzérme révén került a legjobbak társaságába.

A magyarok természetesen sokkal rangosabb helyen állnak, így két súlycsoportban, 71 és 80 kg-ban Lőrincz Tamás és Bácsi Péter révén vezetik is a világranglistát, de további igen értékes helyeket is a magukénak mondhatnak.

A világranglista vezetői és a magyar, valamint a szerb versenyzők rangsorolása, 59 kg: 1. Von-Csol Jun (Észak-Korea), … 9. Módos Péter (Magyarország). 66 kg: 1. Han-Szu Riu (Dél-Korea), … 13. Davor Štefanek (Szerbia). 71 kg: 1. Lőrincz Tamás (Magyarország). 75 kg: 1. Hjeon-Vu Kim (Dél-Korea). 80 kg: 1. Bácsi Péter (Magyarország), … 14. Dragutin Đukić (Szerbia). 85 kg: 1. Taleb Nariman Nematpour (Irán), … 4. Lőrincz Viktor (Magyarország). 98 kg: 1. Nyikita Melnyikov (Oroszország), … 3. Kiss Balázs (Magyarország). 130 kg: 1. Riza Kayaalp (Törökország), … 5. Deák Bárdos Mihály, … 14. Lám Bálint (mindkettő Magyarország).