2024. szeptember 3., kedd
BIRKÓZÁS

Emléktorna után felkészülés

A szerbiai kötöttfogású birkózóválogatott a hétvégén a 28. Ljubomir Ivanović Gedža-emléktornán vett részt, amelyre 16 országból 88 versenyző érkezett, s amelyen a hazai birkózók igen szép eredményeket értek el, hiszen Frísz Krisztián (59 kg), Aleksandar Maksimović (71 kg) és Báló Petar (80 kg) révén három aranyat nyertek, Nemes Viktor (75 kg) ezüstérmes lett, Nemanja Pavlović (130 kg) pedig bronzot vehetett át. A torna legjobbjának Maksimovićot választották meg, aki nagyon örült az elismerésnek, annál is inkább, mert az utóbbi időszakban hátfájdalmai voltak, de elmondása szerint mindez már a múlté.

Az elért eredmények kapcsán elégedettségének adott hangot Željko Trajković, a Szerbiai Birkózószövetség elnöke is, aki főleg a zentai Báló aranyát emelte ki, mondván, jó látni, hogy a kiváló birkózó lassan visszatér válogatottformájába.

A Frísz, Davor Štefanek, Maksimović, Nemes Viktor, Báló összetételű válogatott a hét elején máris elutazott Dunavarsányba, ahol a bolgár Sztojan Dobrev edző éber felügyelete alatt március 28-ig készülnek az április elején Helsinkiben esedékes Európa-bajnokságra.