2024. szeptember 3., kedd
BIRKÓZÁS

Az eredmények kiválóak

A Zenta Birkózóklub szerdán este megtartotta rendes évi közgyűlését, amelyet Bera László elnök általános beszámolója nyitott meg, a szakmai tájékoztatót pedig Zörgő László vezetőedző tartotta. Ebből kiderült, hogy a 2013-as évben a Szerbiai Birkózószövetség összegzése szerint a klub a különböző korcsoportú nemzeti bajnokságokon elért eredmények alapján az ország legjobb egyesülete, hiszen 1794 ponttal megelőzte az 1531 pontos szabadkai Spartacust és az 1220 pontos Partizant (további sorrend: 4. Proleter 1181, 5. Potisje 1114 stb.), sőt, a különböző versenyeken fellépett birkózók számát illetően is az előkelő második helyet fogalja el 178 versenyzővel, a szabadkai Spartacus mögött, amely 256 fiatalt indított a hazai tornákon.

A jelentéseket egyhangúlag fogadta el a testület, azzal, hogy az elnökségben csere történt: Fehér Zoltán és Nagy Hevesi József helyett Borsos Lászlót és Branko Milovanovot választották meg.

A közgyűlésen szó volt a klubhelyiségek további renoválásáról és a berendezés korszerűsítéséről is, amely kapcsán a klub vezetői kifejtették, hogy árgus szemekkel figyelik a különböző pályázatokat, így legközelebb tartományi pénzeket szeretnének ilyen célokra befektetni.

Ide tartozó hír, hogy szombaton Szabadkán tartják meg a tartományi bajnokságot a felnőttek számára. A torna 10.30-kor kezdődik a kiserdei sportcsarnokban.