2024. szeptember 3., kedd
BIRKÓZÁS

Díszülés a jeles jubileumra

Jeles jubileumot ünnepelhet meg holnap a zentai sport, hiszen a helyi birkózóklub fennállásának 90. évfordulóját jegyzi, amely alkalmából a városháza nagytermében díszülést tartanak 11 órai kezdettel. A díszülésre – amelyen az arra érdemeseket díszoklevelekkel és plakettekkel jutalmazzák meg – a klub szeretettel várja az egykori versenyzőit és a szimpatizánsait, hogy együtt még ünnepélyesebbé tegyék az évfordulót.

A serdülők az Eb-re készülnek

A szerbiai serdülőválogatott Zentán készült a bolgár Szamokovban megrendezendő kadét-Eb-re. A fiúk szorgalmasan edzettek a Tisza partján, Batrić Karadžić edző pedig elmondta, hogy véleménye szerint ez a csapat jobb, mint az előző, az Eb-n pedig legtöbbet a magyarkanizsai Nagy Szebasztiántól és a belgrádi Aleksa Erskitől várhatunk, hiszen ők már a korábbi években is közel jártak az éremhez, de a többiek is szép győzelmeket arathatnak. Az említett edzőn kívül még Dragan Radojević és Kopasz Károly kíséri el a csapatot, amely a következő összetételben utazik el:

42 kg: Srđan Kovač (zombori Soko). 46 kg: Katona Ádám (felsőhegyi Hercules). 50 kg: Kolompár Szebasztián (Hercules). 54 kg: Nagy Szebasztián (magyarkanizsai Potisje). 58 kg: Dalibor Karamarković (nagybecskereki Proleter). 63 kg: Aleksa Erski (belgrádi Partizan). 69 kg: Danilo Čolić (belgrádi Radnički). 76 kg: Almási Bence (Zenta). 85 kg: Jovan Kalaba (Proleter). 100 kg: Bózsó Tamás (Potisje).

Ide kapcsolódó hír még, hogy Tóth Bendegúz ezüstérmet nyert a szabadfogásúak 85 kilogrammos kategóriájában az Európa-bajnokságon. A magyar szövetség honlapja szerint az ESMTK-KSC versenyzője spanyol, román és litván ellenfél legyőzésével jutott be a fináléba, és ott 9:0-ra kikapott az azeri Salim Szadullajevtől.