2024. szeptember 3., kedd
BIRKÓZÁS – JUNIOR-VB, ZÁGRÁB

Magyar bronz a nyitónapon

A magyar kötöttfogású válogatott érmet szerzett a Zágrábban megkezdődött junior-világbajokságon, miután a 96 kg-os súlycsoportban Török Zsolt a bronzmeccsen 4:0-ra megverte az egyiptomi Abdellatifot.

A szerbiai versenyzők nem sokat voltak szőnyegen: Dudás Róbert (60 kg) a rajton technikai tussal (8:0) kikapott az indiai Ravindertől, Slejher Tamás (74 kg) a rajton még legyőzte a görög színekben versenyző Arteniant, de a grúz Bolkvadze már nagy falat volt neki. A nyitónap egyébként szinte teljes azeri fölényt hozott, hiszen a négy súlycsoportból hármat megnyertek.

Érmesek, 50 kg: 1. Ibrahim Nurullajev (azeri), 2. Olekszij Zsabszkij (ukrán), 3. Lévai Zoltán (szlovákiai) és Szlavik Galsztjan (örmény). 60 kg: 1. Elman Muktarov (örmény), 2. Karen Aszlajan (örmény), 3. Yacin Ozay (francia) és Szergej Emelin (orosz). 74 kg: 1. Furkan Bayrak (török), 2. Pajam Boujeri (iráni), 3. Gela Bolkvadze (grúz) és Szarkisz Kocsarjan (örmény). 96 kg: 1. Orhan Nurujev (azeri), 2. Kim Sengjun (dél-koreai), 3. Török Zsolt és Felix Baldauf (norvég).