2024. szeptember 3., kedd
BIRKÓZÁS

Újabb sikeres év

A Zenta Birkózóklub szombaton tartotta meg évzáró ünnepségét. Az eseményen a Thurzó Lajos Általános Iskola tanulói betlehemes játékot mutattak be, majd oklevéllel jutalmazták azokat, akik a legnagyobb sikereket érték el, egy-egy meccs erejéig pedig a szülőknek is megmutatták tudásukat.

Az évzárón jelen voltak a magyarkanizsai fiatalok is, hiszen ezek a gyerekek szinte mindig együtt utaznak el a zentaiakkal a különböző versenyekre.

2014-ben 45 tornán vett részt a zentai utánpótlás, s ezeken a megmérettetéseken 112 aranyat, 74 ezüstöt és 81 bronzot nyertek Szerbiában, Magyarországon, Szlovákiában, Szlovéniában, Horvátországban, Romániában és Boszniában. A kicsik 8 országos bajnoki címet szereztek: Zónai Zsolt és Fekete Attila kötött- és szabadfogásban, Surányi Martin kötöttfogásban, Fekete Endre, Göblös István és Gyetvai Márton (kadét) pedig szabadfogásban. A szerbiai kupaversenyeken csapatban egyszer elsők és kétszer másodikak lettek, így elmondható, hogy nem kell félteni a zentai birkózást, hiszen ez a klub rendelkezik továbbra is a legnagyobb és legjobb utánpótlással az országban, és a fiúkon kívül mind aktívabbak a lányok is.