2024. szeptember 3., kedd
BIRKÓZÁS

A nagybecskereki Proleter győzelme az idénynyitón

Tizenkét klub nyolcvan versenyzőjének részvételével tartották meg Szabadkán a 2015-ös év idénynyitóját, a szerb kupa első tornáját a felnőtt birkózók részére. A legtöbb kategóriában érvényesült a papírforma, és azok a birkózók szerezték meg az első helyet, akiktől ez a verseny előtt várható is volt.

Annak ellenére, hogy még csak a szezon első versenyét rendezték, többen is látványos, magabiztos birkózással rukkoltak elő. Andrija Romić, a Spartacus Birkózóklub elnöke elmondta, hogy elégedett a szabadkai birkózók szereplésével, habár ketten, Balázs Lehel és Varga Zoltán már az első mérkőzésen sérülést szenvedtek.

Ha nincs a két sérültünk, akkor sem hiszem, hogy megelőztük volna az ászokat felvonultató Proletert, esetleg nem tíz-, hanem két-három pontos különbség alakult volna ki a két csapat között. Sok fiatalnak adtunk alkalmat, összesen huszonegy birkózónk lépett ma szőnyegre, ebből tizenketten még az ifjúsági kategóriába tartoznak. Fő célunk, hogy a 23 éven aluliak országos bajnokságán, amelyre szombaton kerül sor nálunk, megmutassuk, hogy a Spartacusnak kiváló utánpótlás-iskolája van, és ott megpróbáljunk minél jobban szerepelni – mondta a klubelnök.

Eredmények, 59 kg: 1. Dragan Dešić (Partizan), 2. Nagy Szebasztián (Potisje), 3. Stefan Tarbuk (Spartacus) és Kolompár Szebasztián (Hercules). 66 kg: 1. Frísz Krisztián (Proleter), 2. Perica Dimitrijević (kragujevaci Radnički), 3. Milan Marić (zombori Radnički) és Slavko Vuković (Novi Sad). 71 kg: 1. Aleksandar Maksimović (Partizan), 2. Mario Štefanek (Spartacus), 3. Miroslav Stanko (Partizan) és Goran Sremac (Proleter). 75 kg: 1. Nemes Máté (Proleter), 2. Csíkos Norbert (Spartacus), 3. Danilo Čolić (belgrádi Radnički) és Penjov Ervin (Spartacus). 80 kg: 1. Nemes Viktor (Proleter), 2. Miroslav Dobrić (Aleksandrovo), 3. Nikola Nikolić (šabaci Vitez) és Valdemar Štajner (Novi Sad). 85 kg: 1. Báló Petar (Proleter), 2. Csábi Valentin (Proleter), 3. Ninoslav Štefanek (Spartacus) és Mladen Gavrić (zombori Radnički). 98 kg: 1. Dejan Franjković (Proleter), 2. Vujadin Bosnić (Spartacus), 3. Marko Miočinović (Novi Sad) és Vladimir Stankić (Novi Sad). 130 kg: 1. Nemanja Pavlović (Novi Sad), 2. Bűn Roland (Spartacus), 3. Vladimir Radosavljević (Partizan) és Nebojša Bjedov (Partizan).

Összesítettben: 1. Proleter 43, 2. Spartacus 33, 3. Partizan 26 ponttal stb.