2024. július 20., szombat
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

CR7 mekkai mesternégyese

Nem tétlenkedni szerződött el Szaúd-Arábiába Cristiano Ronaldo. A portugál sztár új csapata, a rijádi al-Naszr mezében eddig ötször lépett pályára. Először január közepén egy PSG elleni gálameccsen, ahol kétszer is betalált (5:4-re kikaptak), ezt követően pedig három bajnokin és egy szuperkupa-összecsapáson volt ott a keretben. Az utóbbi két találkozón már ismét feliratkozott a gólszerzők közé, csütörtök este ráadásul igazi parádét tartott, hiszen a vendég al-Naszr 4:0-val gázolt át a mekkai al-Vehdán, és az összes gólt a portugál fenomén lőtte 40 percnyi játékidő alatt (a 21. és a 61. perc között). Ronaldónak jó esélye van a bajnoki címre is a gárdájával, jelenleg eggyel kevesebb lejátszott meccsel, a rijádi al-Sababbal pontazonosságban vezetik a tabellát.

Ronaldo négyszer ünnepelhetett gólt Mekkában (Fotó: sport.detik.com)

Ronaldo négyszer ünnepelhetett gólt Mekkában (Fotó: sport.detik.com)

Francia kupa, nyolcaddöntő: Lorient–Lens 1:1, tizenegyesekkel 2:4. Magyar kupa, nyolcaddöntő: Puskás Akadémia–Újpest 0:0, tizenegyesekkel 5:4.

Hárman a Puskás-díjért

A brazil Richarlison, a francia Dimitri Payet vagy a lengyel Marcin Oleksy kapja meg az év góljának járó Puskás-díjat a FIFA-tól. A szövetség pénteken szűkítette le a 11-es listát háromfősre a világszervezet honlapjára beküldött szurkolói szavazatok alapján. A folytatásban egy szakmai testület dönt a győztesről. A Tottenhamben légióskodó Richarlison a katari világbajnokságon a szerbek elleni, akrobatikus mozdulattal, félfordulattal elért góljával került a top 3-ba. A Marseille-t erősítő Payet a görög PAOK ellen lőtt elképesztő kapásgólt 25 méterről a Konferencia Ligában, míg az amputált Oleksy a mankójára támaszkodva ollózott a kapuba a Warta Poznań–Stal Rzeszów mérkőzésen. A Puskás-díjat február 27-én adják át Párizsban.

Nyitókép: Ronaldo négyszer ünnepelhetett gólt Mekkában (Fotó: sport.detik.com)