2024. július 30., kedd
BAJSA

Rajtra készen

A Bajsa Labdarúgóklub a tavaszi idényben nyújtott remek teljesítményével megszerezte a Szabadkai Körzeti Liga bajnoki címét, így a hétvégén kezdődő 2018–2019-es idényben a Vajdasági Liga bácskai csoportjában folytathatja szereplését. A tavaszi szezont a bajsai csapat még 7 pontos hátrányból kezdte, de a testvérklubnak számító TSC-ből átkerült fiatalok és a már több éve Bajsán játszó tapasztalt labdarúgókból álló gárda tetszetős és magabiztos játékot produkálva megszerezte a bajnoki címet. Branislav Bulatović vezetőedző egy valóban jó gárdát tudott összekovácsolni, mely a szakvélemények szerint is megérdemelten ünnepelhetett az idény végén.

A nyári szünet után a csapat július 10-én kezdte meg a felkészülést a következő idényre. Palágyi Szabolcs, a klub elnöke elmondta, hogy nem sok változás történt a csapat keretét illetően, a szakvezetés a jól összeszokott gárdára számít, senki sem távozott a keretből. A TSC két fiatal neveltje, Szakács Szebasztián és Mihajlo Pedić is lehetőséget kap majd. Palágyi szerint fontos, hogy a Bajsán futballozó fiatalok közül minél többen visszakerüljenek a topolyai felnőtt csapatba. Az első bajnoki mérkőzését a következő idényben a Bajsa vasárnap 17 órától hazai közönség előtt játssza, az ellenfél a liga másik újonca, a cservenkai Crvenka. A csapatban nagyon jó hangulat uralkodik, a játékosok alig várják, hogy ebben a felsőbb rangfokozatban is bemutatkozhassanak.

Az elmúlt hét végén a Bajsa 2007-es születésű korosztályos labdarúgókból álló csapata nyerte meg a Sat-Trakt Kupát. Idén tizenhatodik alkalommal szervezték meg a fiatalok számára ezt a versenyt, a hagyományokhoz hűen a bajsai búcsút megelőző szombaton. Vajdaság egész területéről, valamint Magyarországról is érkeztek csapatok. A bajsai csapat nyerte meg a tornát, második a temerini, harmadik az apatini, negyedik pedig az óbecsei gárda. A torna legjobb kapuvédője Ilija Vasin (Bajsa), a legjobb góllövő Szabó Márk (Bajsa), a legjobb játékos Miroslav Vučenović (Temerin). A bajsai serdülőcsapat a Topolyai ligában a negyedik helyet szerezte meg, a 2005. évi korosztályos együttes a Futball 9 elnevezésű bajnokságban ezüstérmet nyert, a 2007-ben születettek pedig a Futball 7 szabadkai döntő tornáján bronzérmesek lettek. A pionírcsapat is szorgalmasan edz, összesen négy korosztályos együttes játszik majd bajnoki mérkőzéseket. Zsemberi János, a Sat-Trakt tulajdonosa, a bajsai labdarúgóklub fő támogatója kiemelte, hogy a magyar kormány támogatásából új öltözőt építenek Bajsán, illetve az öltöző mellé építenek egy műfüves segédpályát, ahol a gyerekek nemcsak nyáron, hanem télen is edzeni tudnak majd.