2024. július 30., kedd
ADORJÁN

Legyengülve is bizakodva várják a rajtot

A fennállásának 820. évfordulóját ünneplő Adorján, az egyre fogyatkozó, mindössze 850 lakosú Tisza-parti kis falu labdarúgásának az idén is folytatódott a sikersorozata. A múlt idényt a csapat a Vajdasági liga északi csoportjának második helyén zárta, az egyesület történetében ez az eddigi legjobb eredmény.

Az egyesület az idén sorozatban hatodik Vajdasági ligás idényére is nagy ambíciókkal készül, annak ellenére, hogy a nyári szünetben sok változás történt a klubban. Szokatlanul sok, egy csapatra való játékos hagyta el Adorjánt, olyanok, akik a kezdőcsapat oszlopos tagjainak számítottak, köztük Aleksandar Milikić, a csapat jelenlegi legjobb góllövője, aki a tavaszi idényben 10 gólt szerzett. Rajta kívül távozott Dejan Kekezović, Saša Plavšić, Dako Damjanović kiváló csatárok, Bojan Ušumović, Boris Maslovara, Milan Kolundžić, a védelem oszlopos tagjai, továbbá Danilo Vučković, Bagi Rafael, a fiatal Milan Hajder és Törteli Dániel.

A vezetőség a távozók helyére igyekezett megfelelő pótlást találni. Leigazolták: Mihajlo Šiljačićot és Momčilo Arežinát a szabadkai Bácskától, Mladen Čabrilót az újzsedniki Preporodból, Dušan Lazićot a Spartacusból, Mladen Pavičevićet a szikicsi Njegošból, Dimitrij Šaban és Csanádi István pedig külföldről tértek haza.

A Tisza-parti zöld-fehér csapat irányítását a nyáron Slobodan Jokanovićra bízták, vezetésével már július 15-én megkezdték a felkészülést. A nagy hőség ellenére hetente többször is edzettek és barátságos mérkőzést is játszottak, leginkább vidéken. Ezek eredményei: Tisza–Budućnost 1:3, Spartacus (ifik)–Tisza 3:2, Bajsa–Tisza 3:2, Obilić–Tisza 2:3, Verbász–Tisza 1:2, Bajsa–Tisza 0:1. A főpróbát a törökbecsei Jedinstvo ellen játsszák hazai pályán.

Jokanović edző az említetteken kívül még a következő játékosokra számíthat: Dušan Tasić, Andruskó László, Kocsis György (kapusok), Miodrag Panić, Igor Vujaklija, Ognjen Đuranović, Miodrag Mandić, Dragan Šicar, Apró Krisztián, Dragan Todorović, Borsos Márk, Goran Živković és Andi Thaci.

A bajnoki nyitányon, augusztus 19-én az adorjániakra nehéz vendégszereplés vár a Mladenovo otthonában.