2024. július 30., kedd
CSANTAVÉR

„Hazai játékosokra szeretnénk építeni”

Szezonkezdeti beszélgetés Sinkovits Csabával, a Csantavér Labdarúgóklub elnökével

A hétvégén elrajtol az új idény a Szabadkai Városi Ligában is. A mezőny egyetlen „magyar” csapata, a Csantavér gárdája a nyitófordulóban Szabadkán lép pályára, ahol a piros-feketék a liga egyik élcsapata, az Elektrovojvodina vendégei lesznek. Ennek apropóján beszélgettünk Sinkovits Csabával, a Csantavér LK elnökével, aki Zentán, a TSC–Metalac I. ligás bajnoki előtt nyilatkozott lapunknak.

A tavalyi szezont egy jó tavaszi hajrának köszönhetően a harmadik helyen zártátok. A mostani bajnokságban milyen eredménnyel lennétek elégedettek?

Mint minden sportklub, természetesen mi is szeretnénk minél jobb helyezést elérni, és amennyiben lehetőségünk nyílik rá, harcba fogunk szállni a bajnoki címért. De ami talán még ennél is fontosabb, szeretnénk kialakítani egy jó hangulatú, összetartó közösséget, és minél több helyi fiatalt beépíteni a csapatba. Egy-két éve a klub vezetősége úgy döntött, hogy a továbbiakban főleg hazai játékosokra épít, s mi ezt az irányvonalat akarjuk továbbvinni. Annak ugyanis nem látjuk sok értelmét, hogy vidéki labdarúgókra nagy pénzeket költsünk el.

Hogyan sikerült a felkészülésetek?

Felemásan. A felkészülési időszakban csak három barátságos mérkőzést és egy kupameccset tudtunk lejátszani, sajnos a nyári szabadságok, a nyaralások, valamint a játékosok egyéb elfoglaltságai miatt nem tudtunk több találkozót összehozni. Az alapozás elején hazai pályán 3:1-re kikaptunk a jócskán megerősített visnyeváci Udarniktól, ezt követően két meccset játszottunk Nagyfényen a harmadik alkalommal megrendezett Tomislav Vukov-emléktornán, ahol a körzeti ligás Đurđin és a hazai gárda voltak az ellenfeleink. Egy héttel a bajnoki rajt előtt pedig kupamérkőzést vívtunk az Elektrovojvodina pályáján, ahol már 3:1-re is vezettünk, a vége azonban sajnos 3:3 lett, majd a hazaiak büntetőkkel nyertek, és ők jutottak tovább a következő körbe.

A nyári átigazolási időszakban történtek-e nagyobb változások a játékoskeretben?

Örömünkre szolgál, hogy a bajnoki szünetben senki sem hagyta el a csapatot, érkezett viszont hat új játékos, és az ifiktől is felkerült két fiatal tehetség a „nagyok” közé. Az újak között ott van a délvidéki válogatottban is megfordult Pozsár Dániel, Engi Tihamér, a hajdújárási Vinogradar egykori labdarúgója, valamint Papdi Tihamér és Bíró Attila személyében két helybéli futballista is visszatért hozzánk.

Említetted, hogy vidéki játékosokra nem akartok pénzt költeni. Milyen jelenleg a csantavéri klub anyagi helyzete?

Szerencsére e téren jelenleg nincs okunk a panaszra, a helyi Gebi magánvállalat ugyanis mellénk állt, s rajtuk keresztül többen is támogatnak bennünket. Mivel stabil az egyesület anyagi helyzete, a pálya környékének felújításába is nyugodtan belekezdhettünk.

A 2018/2019-es idényben a felnőttgárda mellett milyen korosztályos csapataitok fognak majd versenyezni?

A tavalyi pontvadászathoz hasonlóan az ideiben is versenyezni fog az U15-ös generáció, a fiúkat ezúttal is a Triznya Zoltán–Torbica Nenad kettős vezeti majd. A fiatalabbaknál két csapatunk is megméretteti magát, a Futball 9 elnevezésű versenysorozatban Sandrik Zoltán fogja irányítja a csantavéri együttest, míg a legkisebbeknél, akik a Futball 7-ben játszanak, Fábrik Róbert lesz a vezetőedző.