2024. július 20., szombat
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A brazil hátvéd balszerencséje

Európa egyik legrangosabb hazai kupasorozatának fináléjában biztosan nem alakulhat ki csúcsrangadós párharc, hiszen a spanyol Király-kupa elődöntőjében csap össze a Real Madrid és a Barcelona. A kétmeccses El Clásico-erőpróba első állomását a Santiago Bernabéuban rendezték, ahol inkább a hazai Blancók domináltak, Benzema a 12. percben meglehetősen nagy, azonnal befújt lesállásról lőtt góllal jelezte is, hogy győzelemre készülnek. Egy peches öngóllal azonban negyedórával később a gránátvörös-kékek szereztek vezetést: egy Barca-támadás végén a tizenhatosba törő Kessie lőtt kapura, Courtois lábbal hárított, de a labda a védekezni rohanó Militão lábáról balszerencsésen a kapuba pattant (26.), és bár Montero bírónak meg kellett várnia a VAR-jelentést, a technikai segítség szerint Kessie nem lesről ugrott ki az öngólt megelőző lövésekor.

Camavingáéknak a Camp Nouban kell megfordítaniuk a párharcot (Fotó: Beta/AP)

Camavingáéknak a Camp Nouban kell megfordítaniuk a párharcot (Fotó: Beta/AP)

Nagyon nyomott ezután a Királyi Gárda, hogy legalább egálról folytatódjon a párharc Barcelonában, de egyetlen gólt sem talált, miközben Kessie meg is duplázhatta volna a vendégek előnyét, ha egy gyors kontra végén nem Fatit találja lábon a hálóba tartó próbálkozása. A Real a rendes játékidő utolsó percéig veszélyeztetett, Rodrygo húsz méterről elengedett lövése a jobb kapufa mellett zúgott el, de az eredmény már nem változott, így a Barca hazai pályán minimális előnyről várhatja a második felvonást.

Spanyol Király-kupa, elődöntő, 1. mérkőzés: Real Madrid–Barcelona 0:1. Magyar kupa, negyeddöntő: Debrecen–Puskás Akadémia 1:3.

Nyitókép: Camavingáéknak a Camp Nouban kell megfordítaniuk a párharcot (Fotó: Beta/AP)