2024. július 20., szombat
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Királyi fordítás a Camp Nouban

Talált egy kis vigaszt Spanyolországban a Real Madrid arra, hogy a bajnokságban csak idő kérdése, amíg „papíron” is elveszti a versenyfutást a Barcelonával szemben. A Királyi Gárda ugyanis a Király-kupa elődöntő-visszavágóján nemhogy ledolgozta a saját közönsége előtt szerzett minimális hátrányát, de 4:0-val tarolta le a katalán szurkolók előtt fellépő Gránátvörös Kékeket. A nagy diadal főszereplője ismét a francia veterán gólvágó, Karim Benzema lett, aki az első félidő hajrájában asszisztált Vinicius Juniornak (45+1.), majd a második félidőben 30 perc alatt mesterhármast (50., 58., tizenegyes és 80.) jegyzett. Benzema karrierje során első alkalommal triplázott az ősi rivális ellen. A madridi csapatból legutóbb 1995-ben a chilei Ivan Zamorano ért el mesterhármast a Barcelona ellen, de a legendás Camp Nou Stadionban ezt megelőzően, 1963 januárjában csak Puskás Ferenc, az Aranycsapat kapitánya tudott három gólt szerezni egy 5:1-re megnyert találkozón. A tarthatatlan francia csatárnak is köszönhetően a Real 2008 májusa óta először szerzett négy gólt (4:1) a Barcelona ellen, a Camp Nouban pedig a már említett 5:1-es madridi győzelem óta nem volt ekkora különbség a két csapat között a fővárosiak javára. Mondani sem kell, hogy a kupa május 6-án Sevillában esedékes fináléjában a Blancók hatalmas favoritok a meglepetésre idáig jutó Osasuna ellen.

Benzema újabb mestermunkát végzett (Fotó: Marca)

Benzema újabb mestermunkát végzett (Fotó: Marca)

Németországban véget ért a kupa negyeddöntője, a Leipzig pedig 2:0-val kiejtette a dortmundi Borussiát, a siker megpecsételője a magyar Willi Orbán volt, bőven a bírói ráadásban.

Angol bajnokság, elmaradt mérkőzések pótlása: Manchester United–Brentford 1:0, West Ham–Newcastle 1:5. Az élcsoport (29 forduló után): Arsenal 72, Manchester City (–1) 64, Newcastle (–1) és Manchester United (–1) 53 pont stb. Francia kupa, elődöntő: Nantes–Lyon 1:0. Magyar kupa, elődöntő: Budafok–Vasas 3:0. Német kupa, negyeddöntő: Nürnberg–Stuttgart 0:1, Leipzig–Borussia (D) 2:0. Olasz kupa, elődöntő, 1. mérkőzés: Cremonese–Fiorentina 0:2. Spanyol Király-kupa, elődöntő, visszavágó: Barcelona–Real Madrid 0:4 (tj. a Real Madrid 4:1-gyel). Szuperliga, 29. forduló: Partizan–Voždovac 1:0, Mladost GAT–Kolubara 0:0, Spartacus–Crvena zvezda 1:4. Az élcsoport: Crvena zvezda 79, TSC (–1) 58, Partizan 57 pont stb.

Nyitókép: Benzema újabb mestermunkát végzett (Fotó: Marca)