2024. augusztus 6., kedd

Döntetlen Dubajban

Fogyatkoznak az újságíró-válogatott „szövetségi kapitányai”

Szerbia válogatottja pénteken Dubajban a Stojković, Biševac, Ivanović, Kolarov, Rukavina, Petrović, Matić, Basta, Tošić, Tadić, Đorđević (játszottak még: Fejsa, Đuričić, Stefan Šćepoović, Milivojević, Andrija Živković) pályára lépő kezdőcsapattal barátságos mérkőzésen 1:1-es döntetlent játszott a világbajnoki résztvevő Oroszország ellen, amelyet Fabio Capello irányít.

Az első játékrészben két gólt láthattak a nézők: a 29. percben Sirokov és Kokorin kényszerítője után az előbbi lőtt kapura, a lövést Stojković hárította, ám a kipattanóra nem a szerb védők, hanem Szamedov, a moszkvai Lokomotiv játékosa csapott le, aki harmadik gólját lőtte a válogatottban. Két perccel később Szerbia egyenlített: Tadić beadását Basta okosan visszafejelte Đorđević elé, aki fejes góljával bizonyította, miért érdeklődnek iránta az európai élcsapatok. A második játékrészben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, azonban a befejezések valamennyiszer pontatlanok vagy erőtlenek voltak, így több gól nem született.

A találkozón Vladimir Stojković ötvenedik alkalommal öltötte magára a címeres mezt, azt azonban még mindig nem tudni, hogy Siniša Mihajlović utoljára ült-e a válogatott kispadján, mivel az olasz tájékoztatási eszközök szerint szombattól már a Sampdoria kispadján foglal helyet. Mihajlović tagadta az olasz újságírók értesüléseit, s azt nyilatkozta, hogy a kedden sorra kerülő barátságos mérkőzésen is ő irányítja majd a szerb válogatottat, amely Užicén az újságírók által összeállított csapat ellen lép pályára. Legutóbb ilyenre példa 2004-ben volt, s nem sok kellett, hogy ezúttal is botrányba fulladjon a rendezvény, ugyanis az ellenfél hat szövetségi kapitánya közül – Milovan Rajevac, Ljubiša Stamenković (edzők), Nebojša Petrović (SOS kanal), Zoran Marković (RTS), Mirko Vrbica (Sport), Zoran Stojadinović (Sportski žurnal), Jovan Sekulić (Večernje novosti) – kettő, Rajevac és Sekulić már jelezte, nem kíván részt venni az eseményen, mivel ők azokat a külföldön szereplő játékosokat szerették volna csapatukban látni, akikre Mihajlović nem számít (Žigić, Jovanović, Janković, Krasić…), míg a többiek szerint ez kivitelezhetetlen lett volna, mert a klubok nem engedik el játékosaikat erre a revümeccsre, így ők a csapatot – egy kivétellel – a szerbiai Szuperligában szereplő játékosokból állították össze.

Az újságírók válogatottja, kapusok: Bajković (Crvena zvezda), Aleksić (Spartacus).

Védők: Vulićević (Vojvodina), Vasilić, Gojković (Sloboda Užice), Pejčinović (Nizza), Lakić-Pešić (Donji Srem), Ostojić (Partizan), Vasiljević (OFK Beograd), Udovičić (Napredak).

Középpályások: Luković (Rad), Ninković (Partizan), Beljić (Radnički Kragujevac), Arsenijević (Jagodina), Alivodić (Vojvodina), Radivojević (Javor).

Támadók: Stojanović (Radnički Niš), Srnić (Čukarički), Kecap (Novi Pazar), Škuletić (Vojvodina).