2024. augusztus 6., kedd
LABDARÚGÁS – ADA

Új vezetőség, új célok

Az AFK felnőtt-labdarúgócsapata január végén megkezdte a felkészülést a Szabadkai Liga tavaszi idényére – Ezentúl három edző irányítja az utánpótlást

Az elkövetkező időszakban új vezetőség irányítja az AFK-t, az adai labdarúgóklubot, amelynek élére január végén a helybeli Mészáros Tibort választották meg klubelnöknek, aki elmondta: a tavaszi idényben a felnőttcsapattal a legjobb nyolc között szeretnének végezni a Szabadkai Ligában. Nagyon fontos számukra az utánpótlás-nevelés, emiatt a jövőben egy helyett három edző foglalkozik a fiatal focistákkal a klubnál. Továbbá nemzetközi szintű sporteseménnyé kívánják fejleszteni a Böködi-kupát, amelyre minél több környékbeli csapatot is szeretnének meghívni, valamint ismét szeretnék megrendezni a gyerekeknek Adán a Fun Focisulit, ami az UEFA által támogatott mozgalom.

Az idény befejeztével az új elnökség eleget tett a törvény által előírt kötelezettségeknek, és megszerezte a jogot a klub további működéséhez. Az AFK-nak január elsejétől nincs semmiféle tartozása sem a hivatalos szervek, sem az edzők, sem a labdarúgók felé – magyarázta Mészáros Tibor. – Az első csapat január végén húsz játékossal kezdte meg a felkészülést a tavaszi idényre az adai sportcsarnokban, de február elejétől már a szabadban edzenek a focipályán. A téli átigazolási időszakban az elnökség arra törekedett, hogy megtartsuk a zömmel adai focistákat, valamint fiatal játékosokat építsünk be a csapatban, akik már tavaszra szerepelni fognak, reméljük, hogy minél nagyobb sikerrel. Az első csapat új edzője Mészáros László lett, az AFK régi oszlopos tagja, aki egykor játékosként, majd edzőként is tevékenykedett már az egyesületben. A felnőttcsapattal szeretnénk a legjobb nyolc csapat között végezni a Szabadkai Ligában, amire megvan a reális esély. A klub működéséhez szükséges támogatást főként az adai önkormányzat biztosítja, de igyekszünk megtartani a régi támogatókat, és újakat is találni – nyilatkozta az AFK elnöke.

Mészáros László elmondta: az új klubvezetés egyik legfontosabb jövőbeni célja az eredményes utánpótlás-nevelés, ami szükséges az adai fociklub további működéséhez. Az AFK-ban jelenleg 72 fiatal focizik, akik három korosztályhoz tartoznak. A klubelnök megjegyezte, hogy a korábbi helyzethez képest, amikor az összes gyerekkel egy edző foglalkozott, ezentúl minden korosztályt külön szakember irányít, amit nagy örömmel fogadtak a szülők is. A 2004-es korosztályt Csócsity József vezeti, a 2002–2003-as generációt új edzőként Budai Zoltán irányítja, a 1999–2000-es generáció vezetéséért Fekete Krisztián felel.

Az AFK felnőttcsapatának játékoskerete: Rohacsek Aurél, Peckó Egon (kapusok), Fehér Kornél, Andruskó Norbert, Baltai Márió, Mészáros Péter, Laták Ádám, Laták Adrián, Szabó Balázs, Matija Stojanov, Martonosi Lóránt, Németh Gergely, Vass Tamás, Fekete Krisztián, Harmath Viktor, Nagy Andor, Aleksandar Golubović, Sava Vujić, valamint a két új igazolás Zentáról, Raffai Csongor és Bajtai Viktor.

Az AFK az őszi idényben 18 pontot gyűjtött, s a 12. helyen várja a tavaszi rajtot. A nyolcadik helyezett Krivajának 22 pontja van.