2024. augusztus 5., hétfő
LABDARÚGÁS

Nikolić kerettag maradt

Kihirdette 25 fős, szűkített keretét a Finnország elleni Európa-bajnoki selejtezőre és az Oroszország elleni felkészülési mérkőzésre Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A bő keretben nem kapott helyet, a szűkített listán ellenben szerepel Poór Patrik, az MTK középpályása. A zentai Nemanja Nikolić, aki a románok és a feröeriek ellen is egy félidőt játszott, ezúttal is tagja a keretnek.

A magyar válogatott november 14-én a finneket fogadja Eb-selejtezőn, míg négy nappal később az oroszokat látja vendégül előkészületi meccsen. Mindkét mérkőzésre a Ferencváros új stadionjában kerül sor. A két találkozó előtti edzőtáborozás november 9-én, vasárnap kezdődik meg Telkiben három kapus és huszonkét mezőnyjátékos részvételével.

A magyar válogatott kerete, kapusok: Király Gábor (Fulham), Dibusz Dénes (Ferencváros), Bogdán Ádám (Bolton).

Védők: Fiola Attila (Paks), Varga József (DVSC), Poór Patrik (MTK), Juhász Roland (Videoton), Pintér Ádám (Levadiakosz), Lang Ádám (Győr), Kádár Tamás (DVTK), Forró Gyula (Újpest).

Középpályások: Tőzsér Dániel (Watford), Elek Ákos (DVTK), Simon Ádám (Videoton), Kalmár Zsolt (Leipzig), Gera Zoltán (Ferencváros), Kovács István (Videoton).

Támadók: Simon Krisztián (Újpest), Stieber Zoltán (Hamburg), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Nemanja Nikolić (Videoton), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Gyurcsó Ádám (Videoton), Szalai Ádám (Hoffenheim), Priskin Tamás (Győr).