2024. augusztus 5., hétfő
LABDARÚGÁS

Sušićot kirúgták

Menesztették Bosznia-Hercegovina labdarúgó-válogatottjának éléről Safet Sušićot.

A szövetségi kapitánynak a gyenge Európa-bajnoki selejtezős rajt miatt kellett távoznia az izraeliektől vasárnap elszenvedett 3:0-s vereséget követően. A bosnyák válogatott, amely az ő vezetésével vett részt a nyári labdarúgó-világbajnokságon, a 2016-os Eb kvalifikációs sorozatában négy mérkőzésen mindössze két pontot szerzett, ezzel az ötödik helyen áll a B csoportban.
Sušić 2009-ben vette át a válogatott irányítását. Csapata a 2010-es világbajnokság és a 2012-es Eb pótselejtezőjében még alulmaradt a portugálokkal szemben, az idei vb-re viszont már kijutott. Brazíliában két vereséggel és egy győzelemmel a csoportkört követően búcsúzott története első vb-jén.

Sušić a menesztése után elmondta, hogy korábban már az azerbajdzsáni szövetség hívta szövetségi kapitánynak, valamint a török Galatasaray is megkereste, s most lehet, hogy elfogadja valamelyik ajánlatot, vagyis nem fog sokáig ölbe tett kézzel ülni.

A hírek szerint Sušić utódja Vahid Halilhodžić, Amar Osim, Duško Bajević, Roberto Prosinečki, Mehmed Baždarević vagy Faruk Hadžibegić lehet, de az is megtörténhet, hogy a bosnyák válogatott kispadján először ül majd külföldi edző.