2024. augusztus 5., hétfő
LABDARÚGÁS

Nikolić gólt lőtt, Magyarország 2:1-re veszített

A magyar labdarúgó-válogatott 2:1-re kikapott a 2014-es világbajnokságot is megjárt Oroszországtól a Fradi-stadionban rendezett barátságos meccsen, ám a hazai drukkereket ez egyáltalán nem zavarta abban, hogy végig Dárdai Pál nevét skandálják.

A magyar szövetségi kapitány korábban a Hertha honlapjának is azt mondta, hogy elhagyja a válogatottat, s ha ez meg is történik, akkor Pintér és Dárdai után a magyar labdarúgó-válogatott élére új szövetségi kapitány érkezik.

Az oroszok Szergej Ignasevics és Alekszandr Kerzsakov második félidőben szerzett góljaival kétgólos előnyre tettek szert, s a 86. percben a zentai Nemanja Nikolić a Priskintől kapott labdát higgadtan lőtte Lodigin kapujába – ezzel a magyar válogatott az összes idei mérkőzésén szerzett legalább egy gólt.

Eredmény, barátságos mérkőzés: Magyarország - Oroszország 1:2 (0:0)
Budapest, Groupama Aréna, vezette: Cuneyt Cakir (török). Góllövők: Nikolić 86., illetve Ignasevics 49., Kerzsakov 80. percben.
Magyarország: Dibusz - Fiola (Poór 59.), Juhász, Kádár, Forró - Kalmár (Simon Á. 46.), Tőzsér - Lovrencsics (Stieber 46.), Kovács (Nikolić 46.), Dzsudzsák (Gyurcsó 65.) - Szalai (Priskin 46.).
Oroszország: Lodigin - Granat (Szemjonov 71.), Makejev, V. Berezuckij (Ignasevics 46.), Scsennyikov - Dzagojev, Sirokov (Kokorin 46.), Szamedov, Glusakov (Ozdojev 77.) - Dzjuba (Kerzsakov 64.), Kanunnyikov (Cserisev 46.).