2024. július 17., szerda
LABDARÚGÁS

„Úgy érzem, még több van bennem”

A hajdújárási Takács Tamásról pár héttel ezelőtt úgy nyilatkozott a Tomislav Sivić, a fiatal támadót foglalkoztató Diósgyőr szakvezetője, hogy ő az egyik kulcsjátékosa, aki nélkül nem képes nyerni a csapata. Van igazság a dologban, elvégre Takács a 13 élvonalbeli bajnokin, amelyek közül ötön kezdőként, nyolcon pedig csereként lépett pályára, háromszor talált a kapuba, góljai közül mindegyik győzelmet ért, továbbá kiosztott két gólpasszt is. Nemrégiben vádlisérülést szenvedett, ami miatt ki kellett hagynia három összecsapást, az utóbbi fordulókban azonban ismét a pályán volt, tevékenyen részt vett a nagy rivális MTK elleni idegenbeli sikerben, amivel közelebb férkőztek a tabella második helyén álló ellenfelükhöz.

Milyen sérüléssel küszködtél?

– Egy kisebb sérülésem volt, egy bokaficam, de az gyorsan rendbe jött, majd volt egy vádlisérülésem, ami szintén nem hátráltatott sokáig. Három meccset kellett kihagynom, most viszont már minden rendben van.

Mennyire vagy elégedett az őszi idényeddel?

– Úgy érzem, hogy egy jó szezont zártam, meg a csapat is. Habár még van hátra két meccsünk a tavaszi fordulókból, illetve még két ligakupameccset játszunk majd. Jelenleg a harmadik helyen állunk, továbbjutottunk a ligakupában, ami remek teljesítmény. A játéklehetőséggel is elégedett vagyok, csak azokon a meccseken nem játszottam, amelyeken sérülés miatt nem szerepelhettem. Minden más mérkőzésen pályára léptem, úgy érzem, számítanak rám, úgyhogy remekül érzem magam Diósgyőrött.

Mit gondoltál, amikor Sivić mester úgy nyilatkozott, hogy kulcsember vagy, nélküled nem képes nyerni a csapat?

– Számomra ez rendkívül motiváló volt, örültem neki, de igyekeztem normálisan kezelni, amit mondott, nem elszállni tőle, hanem ugyanúgy dolgozni tovább, megküzdeni a helyemért a csapatban. Igyekszem minél hasznosabb tagja lenni az együttesnek, úgyhogy nem is foglalkoztam különösebben ezzel a kijelentéssel, a saját feladatomra koncentráltam, amit el kell látnom.

Az idény második felére mik a tervek, megcélozzátok az első két hely valamelyikét?

– Többször is úgy nyilatkoztam már korábban, hogy jól éreztük magunkat az idény kezdetén Európában, és szeretnénk a következő szezonban is részt venni valamelyik európai kupasorozatban, amihez az első három hely valamelyikén kellene zárnunk a bajnokságban. Előző hétvégén sikerült rangadót nyernünk, amivel négy pontra megközelítettük az MTK-t, de szeretnénk még feljebb lépni, amihez minél többször kell három pontot szereznünk. Az egész őszi idényt figyelembe véve is elégedettek lehetünk, elvégre jól játszottunk az Európa-ligában, a NB I.-ben is voltak remek meccseink, fordítottunk emberhátrányban, rangadókat nyertünk a Ferencváros és az MTK ellen. Természetesen nem dőlünk hátra, mert szeretnénk folytatni a sikerszériát, folyamatosan a hibák kijavításán dolgozunk, hogy még eredményesebbek legyünk. Idén van még két bajnokink, a Puskás és az Újpest ellen, meg akarjuk nyerni mindkét találkozót, és aztán jó hangulatban menni a téli szünetre.

A téli szünet milyen hosszúságú lesz, mennyi pihenőt kaptok az edzői stábtól?

– Pontosan erről még nem tudok beszámolni, mivel egyelőre még a két hátralévő bajnokival foglalkozunk, de a szezon végeztével majd mindenki megy haza egy kicsit pihenni. Én viszont szeretném előbb megkezdeni majd a felkészülést, hogy minél felkészültebb legyek a szezon második felére, és ugyanolyan, sőt jobb teljesítményt nyújthassak, mint eddig. Mert úgy érzem, hogy az eddig mutatottaknál is több van bennem, szeretnék további gólokat szerezni, hasznosan játszani, kiszolgálni a diósgyőri szurkolókat.