2024. július 17., szerda
LABDARÚGÁS – SZERB KUPA

Kiesett a Spartacus és a Vojvodina is

Szerda délután, a szerb kupa negyeddöntői után eldőlt, hogy az elődöntőben nem lesz vajdasági együttes, miután a szabadkai Spartacus a Voždovac, az újvidéki Vojvodina pedig a Čukarički vendégeként szenvedett vereséget. Az újvidéki együttesnek így nem maradt esélye a címvédésre, hiszen a szerb kupa előző kiírását a Vojvodina nyerte.

A Spartacus már a mérkőzés elején hátrányba került, a Voždovac legismertebb játékosa, Stefan Babović szerezte meg a vezetést a hazaiaknak a 14. percben. A hideg és szeles idő rányomta a bélyegét a meccsre, a hajráig alig volt említésre méltó akció, a ráadás perceiben ellenben mindkét csapat betalált, Davor Škerjanc előbb kétgólosra növelte a Voždovac előnyét, majd Stefan Ilić megszerezte a Spartacus becsületgólját.

A Vojvodina is korán gólt kapott, Regan Obeng talált be a tizedik percben. A válaszra csak három percet kellett várni, az újvidékiek csapatkapitánya, Marko Poletanović szögletből csavart az ellenfél kapujába – ilyen gólt is ritkán látni. A hétvégén a bajnokságban is összecsapott a két fél, akkor Újvidéken 2:1-re nyert a Čukarički, az eredmény ezúttal is ugyanaz lett, a második félidő elején Petar Bojić állította be a végeredményt. A hajrában Poletanović szabadrúgásánál a hazaiak kapusa jóvátette első félidei hibáját, bravúrral védett.

A másik két negyeddöntőt egyaránt egyetlen gól döntötte el, a Partizan Petar Škuletić büntetőjével nyert a Rad otthonában, a Jagodina pedig ugyanilyen arányban diadalmaskodott Nišben.