2024. július 17., szerda
LABDARÚGÁS

Popović a Partizan új elnöke, Škuletić nem mehet a Lille-be

A vállalkozó Zoran Popovićot választották meg a Partizan Labdarúgóklub új elnökének, az eddigi vezetőségi tag Dragan Đurićot követi ezen a poszton, 13 millió eurós adóssággal veszi át a klubot, és fő célként a BL-csoportkörbe való bejutást tűzte ki.

Popović az egykori edző és sportigazgató, Ljubiša Tumbaković javaslatára lett jelöltté, a választmány egyhangúlag támogatta. Tumbaković mindeközben alelnökké lépett elő. Dragan Đurić egy olyan klubot hagyott maga után, amely az első helyen telel a Szuperligában, de 13 millió eurós tartozása van, ami mellé még társulnak a dolgozók és a játékosok elmaradt bérei, az utóbbi hónapokban emiatt sztrájkoltak a játékosok, az alkalmazottak, a focisuli edzői, ráadásul az egyik munkás öngyilkosságot is megkísérelt az elmaradt fizetések miatti elégedetlenségében. A problémák ellenére azonban még mindig a Partizan az egyetlen olyan csapat, amely úgy-ahogy képviseli a szerb futballt Európában. Popović fő célja épp ennek az európai jelenlétnek a megerősítése: „Azért fogok harcolni, hogy a Partizan csak a sikert ismerje. Először kiépítek magam körül egy csoportot, akik a munkájukat felelősséggel és tisztességgel végzik. Nem foglalkozom a régi afférokkal, egy erős klubot akarok, amely sikerre éhes. Szeretném, ha a munkásoknak nem késne a bérük, számomra ők az elsők, és nem az utolsó lesznek. A bajnoki címek továbbra is az elsődleges célkitűzéseink, de a célom a Bajnokok Ligája-részvétel kivívása. Nemcsak egyszer, hanem többször.”

A Partizan új igazgatóbizottsága: Ljubiša Tumbaković (sportkérdésekkel megbízott alelnök), Milorad Vučelić (médiakapcsolatokért felelős alelnök), Vojislav Nedić (jogi kérdésekkel megbízott alelnök), Srđan Cekić, Milan Obućina, Ivan Maričić, Milomir Gligorijević, Dragan Bjelogrlić, Nenad Janković, Dragan Veljović, Vladimir Vrbaški. Az újonnan létrehozott vezérigazgatói poszton Miloš Vazura bizonyíthat.

A Partizanhoz kapcsolódó hír még, hogy a fekete-fehérek gólvágója, Petar Škuletić átesett az orvosi vizsgálatokon, és megegyezett a francia élvonalban szereplő Lille-lel az átigazolása részleteiről, de klubja nem fogadta el a francia együttes 2,5 millió euró körüli ajánlatát a Szuperliga góllövőlistáját 14 találattal vezető, 24 éves támadóért. Škuletić elmondása szerint a tárgyalások már egy hónapja zajlanak, mindenben megegyeztek, olyan szerződést ajánlottak neki, amivel biztosíthatná a jövőjét egzisztenciális téren. A Partizan újdonsült vezetősége azonban útjába állt a transzfernek, mondván, igyekeznek bizonyítani a szurkolóknak, hogy nagy ambícióik vannak az idény folytatásában. „Egységes álláspont, hogy Škuletić a következő időszakban a Partizanban marad. Korrekt lépés volt az előző igazgatóbizottságtól, hogy ránk hagyta a döntés meghozatalát, és Marko Nikolić vezetőedzőnek és a vezetőségnek is az az elképzelése, hogy Škuletić maradjon, és e szerint az elképzelés szerint fogunk tekinteni minden, ezen a télen érkező ajánlatra” – fogalmazott Tumbaković alelnök.