2024. augusztus 5., hétfő

A Masters nyerte a Karácsony-kupát

A királyhalmi Petőfi Sándor Általános Iskola tornaterme hetedik alkalommal adott otthont a Karácsony-kupa elnevezésű jótékonysági felnőtt kispályás labdarúgótornának. A tornagyőzelemért tizenkét csapat szállt harcba, akiket négy, egyaránt háromtagú csoportba osztottak a szervezők.

A végső győzelmet a hajdújárási Masters szerezte meg a horgosi Dupla Šansa és a szabadkai Lábadi nevű csapat előtt. A közelmúltban megtartott Délvidék-kupán második Mastersnek ezúttal kijött a lépés, és teljesen megérdemelten nyerte meg a színvonalas tornát. A csoportmérkőzések során a horgosi Szicíliát 7:2-re győzték le a hajdújárásiak, a Lábadi csapata ellen viszont egy nagy iramú találkozón 1:1-es döntetlen született. E találkozó után Haskó Norbert, a Masters csapatkapitánya elégedetlen volt a csapat játékával, ám ez a későbbiekben megváltozott, mivel a negyeddöntőben a Djangó FC-t 6:0-ra, az elődöntőben a Premiert 9:2-re, a döntőben pedig a Dupla Šansa együttesét 5:1-re verte a csapata.

– Egy kemény, erős tornán szereztük meg az első helyet, kiváló és szoros mérkőzések zajlottak. Minden mérkőzés a maga nemében nehéz volt. A kicsit gyengébb ellenfelek esetében is oda kellett figyelni, azokra a találkozókra is, főleg fejben, fel kellett készülni, úgyhogy minden mérkőzésnek megvolt a maga nehézsége – mondta Haskó Norbert, a Masters csapatkapitánya.

Koza Andor, a torna egyik szervezője és a negyeddöntőben búcsúzó Voice játékosa elégedettségét fejezte ki a torna színvonalával kapcsolatban.

– Az utóbbi évek legszínvonalasabb tornáját láthattuk, jó lenne újra az első pár év fényét visszanyerni, amikor tizenhat csapat versengett, és két napig tartott a torna. A csapatok jótékonykodtak is, összegyűlt elég sok adomány, élelmiszer, rengeteg ruha, játék, valamennyi pénz is a benevezési díjból, és volt pár cég is, amelyek szerény adományukkal támogatták a kezdeményezésünket. Az összegen tűzifát vásárolunk, és szétosztjuk a rászoruló családoknak. A többi összegyűlt élelmet, ruhát a Caritason keresztül juttatjuk el a rászorulóknak – mondta Koza Andor.

Elődöntők: Premier–Masters 2:9, Dupla Šansa–Lábadi 6:3. Bronzmeccs: Premier–Lábadi 3:4. Döntő: Masters–Dupla Šansa 5:1. A torna legjobb játékosának Dejan Veselinovot (Dupla Šansa) választották, a legeredményesebb játékos a 11 gólig jutó Puljaji Igor (Dupla Šansa), a legjobb kapusnak pedig Grgić Olivér bizonyult a Lábadi csapatából.