2024. augusztus 4., vasárnap
BALOG BÉLA-EMLÉKTORNA – ADA

Az Iron Man nyerte a kispályás focitornát

Adán vasárnap este zárult az idei Balog Béla-emléktorna, amelyen az első helyet a törökkanizsai Iron Man csapata (Stefan Tomišić, Rusák Edvárd, Fejős Áron, Domonkos Csaba, Vass Tamás, Muhi Csaba, Basa Attila, Nagy Zoltán, Lackó Zsolt, Slejher Tamás, Saša Plavšić) szerezte meg, miután a döntőben kiváló játékkal 4:0-ra legyőzték az óbecsei Volarist, amely így a második lett. A kispályás focitorna döntőjében két kiváló csapat lépett pályára, amely lendületes és színvonalas játékot mutatott be a közönségnek az adai sportcsarnokban. Az Iron Man nagyarányú győzelme ellenére az óbecsei csapat nem játszott alárendelt szerepet a mérkőzésen, hiszen számos helyzetet dolgoztak ki, de nem sikerült gólt szerezniük. Ebben jó néhány alkalommal a kiválóan védő törökkanizsai kapus vagy a kapufa akadályozta meg őket. A nyertes csapat játékosai sokkal eredményesebbek voltak, főként Fejős Áron révén, aki több gólt is lőtt a mérkőzésen. A törökkanizsai játékosok villámgyors támadásokat vezetettek, és szintén számos helyzetet alakított ki, amelyekből többet magabiztosan értékesítettek is. Az első félidőben az Iron Man gárdája már 2:0-ra vezetett, amit a meccs végére sikerült megduplázniuk a kitámadó óbecseiek ellen. A bronzmeccsen két adai csapat, a T-1 és a Flamingo játszott egymás ellen. Az első félidőben a T-1 gárdája megszerezte a vezetést, amit a második játékrészben 2:0-ra növelt. Ezt követően gyorsan kiegyenlített a Flamingo, amely újabb gólokat is lőtt, majd végül 4:2-re nyert, és ezzel megszerezte a torna harmadik helyét.
Az adai sportközpont szervezésében és Ada község önkormányzatának fővédnökségével megtartott idei Balog Béla kispályás focitornán harmincegy helybeli és vidéki csapat lépett pályára. Ez a létszám, ha kevéssel is, de magasabb, mint a tavalyi, amikor harminc gárda szerepelt az emléktornán. Az idei kispályás focitorna színvonalas volt, jó meccsekkel és sok kiváló játékossal. A bíráskodásra sem lehetett panasza senkinek, különösen a kiesési szakaszban, amely során a Novak és Miloš Simović bírópáros kiválóan végezte a feladatát. A torna ünnepélyes eredményhirdetésén vasárnap este Bilicki Zoltán adai polgármester és Körtvélyesi Tícián, a sportközpont igazgatója vezetésével adták át a szervezők a serlegeket és a díjakat a nyertes csapatoknak. A tornagyőztes csapat 100 000 dináros pénzjutalomban részesült, a második helyezett gárda 50 000 dinárt vehetett át, a harmadik helyen végzett csapat 30 000 dináros jutalomban részesült. A szervezők több különdíjat is osztottak. Fair play díjban részesült az adai T-1 csapatának játékosa, Nagypál Tibor, valamint a tiszaszentmiklósi Zrno Ostoljićevo csapata. A torna legeredményesebb góllövője a törökkanizsai Iron Man játékosa, Stefan Tomišić lett, aki öt gólt szerzett a kieséses szakaszban. A legjobb kapusnak Varsi Csabát, a T-1 hálóőrét választották meg, a legjobb játékosnak pedig Fejős Áront, az Iron Man tagját.
Az emléktorna keretében az idén első alkalommal szerveztek két korosztály számára hat-hat csapat részvételével kispályás utánpótlás-focitornát Újévi torna elnevezéssel. A klubcsapatok számára rendezett tornát január 3-án és 4-én bonyolították le, a döntő mérkőzéseket a zárónapon rendezték meg. A torna végeredménye: 2000/2001-es korosztály – 1. Bácska (Mohol), 2. Vinogradar, 3. Csóka; 2002/2003-as korosztály – 1. Becse, 2. AFK, 3. Zenta.