2024. július 17., szerda
LABDARÚGÁS

Másodszor bajnok a Videoton

A székesfehérvári Videoton négy fordulóval a NB I. 2014/2015-ös idényének vége előtt bezsebelte a magyar bajnoki címet, mivel a 26. forduló utolsó összecsapásán a legközelebbi rivális, a Ferencváros csak 2:2-es döntetlent játszott Pécsett, így Nemanja Nikolić együttese behozhatatlan, 13 pontos előnyre tett szert a tabella élén. A zentai származású, magyar válogatott csatár a bajnoki cím mellett valószínűleg a gólkirályi címnek is örülhet majd, hiszen 21 góljával toronymagasan vezeti a góllövőlistát, a fradis Böde Dániel 12 góllal a második.

A Videoton ezzel egyébként a 2010/2011-es szezon után másodjára lett bajnok, amivel az NB I. történetének tizedik többszörös bajnokcsapatává vált. A bajnoki címeket összegző listán három budapesti egyesület áll a dobogón: Ferencváros (28 bajnoki cím), MTK (23), Újpest (20), Honvéd (13), Debrecen (7), Vasas (6), Csepel (4), Győr (4), BTC (2), Videoton (2), a Nagyvárad, a Vác, a Dunaferr és a Zalaegerszeg egyaránt egyszeres bajnok.

A Vidi 26 forduló alatt szerzett 67 pontjával már megdöntötte a korábbi, 66 pontos klubrekordot, és még 8 pontot kell szereznie, hogy a múltté tegye a Debrecen 2011/2012-es idényben elért 74 pontos magyar rekordját.

A székesfehérvári drukkerek annak is örülhetnek, hogy az egyik fő sikerkovács, a spanyol edző, Joan Carillo az MTI-nek nyilatkozva elmondta, szeretné kitölteni a klubnál a jövő nyárig szóló szerződését, így biztosan marad Fehérváron.

A fent említett Nikolić 2011 után másodszor lett magyar bajnok, nem is leplezte örömét a pécsi döntetlen után: „Rettenetesen izgultam a meccsen, a második félidőben már le sem bírtam ülni, úgy álltam végig ezt a negyvenöt percet, mintha én lennék a Pécs edzője. A lefújás pillanatában hatalmas örömöt és megkönnyebbülést éreztem. Sokan mondták, hogy mennyivel jobb lenne a pályán ünnepelni a bajnoki címet, én azonban úgy voltam vele, hogy legyen csak minél hamarabb miénk az arany! És én még pályázom a gólkirályi címre is.”

A klub válogatott védője, Juhász Roland szerint a kupagyőzelemre is pályáznak: „Megérdemelten végeztünk az élen. Keményen dolgoztuk az egész idényben, az pedig, hogy négy mérkőzéssel a vége előtt kijelenthetjük, miénk a bajnoki arany, igazán nagy szó. Kiegyensúlyozottan, koncentráltan futballoztunk a bajnokságban, nem gondolom, hogy bárki is megkérdőjelezi az elsőségünket. A bajnoki cím már a zsebünkben, de hátravan még a Fradi elleni Magyar Kupa-döntő, jó lenne azt is megnyerni.”