2024. július 17., szerda
LABDARÚGÁS

Kitl Takács csapattársa lesz a Diósgyőrben

Nemrégiben számoltunk be a magyar válogatott Nemanja Nikolić Varsóba szerződéséről, és akkor ígéretet tettünk rá, hogy továbbra is figyeljük a vajdasági kötődésű labdarúgók körüli eseményeket, és ha bármi érdemleges történik, tudatjuk olvasóinkkal. Jó hírt oszthatunk meg Önökkel, hiszen a zentai felmenőkkel rendelkező Kitl Miklósnak sikerült új klubba szerződnie a harmadosztályba száműzött Kecskemét után, a 18 éves játékos Diósgyőrben folytatja pályafutását. Kitl megkeresésünkre válaszolva úgy fogalmazott, hogy hároméves szerződést kötött a klubbal, mivel szimpatikus volt számára a miskolciak ajánlata. „Egyrészt azért döntöttem a Diósgyőr mellett, mert ez egy nagy klub, ahol az ember fejlődhet, sok a jó játékos, remek a szurkolótábor, másrészt ismerem az edzőt, Bekő Balázst, akivel már együtt dolgoztam Kecskeméten” – magyarázta Diósgyőrbe szerződése okait a középpályás.

Még nem tudja pontosan, hol lesz a helye a csapatban, de reméli, hogy ha lehetőséget kap, azt jó játékkal tudja majd meghálálni. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy milyen célokkal vág neki a Diósgyőr az ismét 12 csapatos NB I.-nek: „Úgy érzem, megvan a kellő játékoskeret egy ideális szereplésre. A dobogó valamelyik fokával mindenki elégedett lenne Miskolcon.”

Az ifjú középpályásnak a vajdaságiak számára már korábbról ismert hajdújárási csatár, Takács Tamás is a csapattársa lesz. A Diósgyőr színeiben az előző idényben 28 mérkőzésen 5 gólt és 3 gólpasszt jegyző támadó a klub bükfürdői edzőtáborából azt üzente, hogy marad a klubnál, mivel élő szerződése van, és számítanak is rá.

Takácshoz hasonlóan várhatóan Farkas Dániel is mostani klubja kötelékében marad. A szabadkai Spartacust erősítő, felsőhegyi származású jobbhátvéd kapcsán korábban lehetett hallani magyar első- és másodosztályú klubok érdeklődéséről is, de ezek nem jutottak el konkrét ajánlatokig, így a 22 éves játékos nagy valószínűséggel a következő idényben is Szabadkán harcol majd a minél jobb eredményekért.

A magyarkanizsai származású, az előző idényben Kaposváron játszó Fejős Áronról még nincs biztos információnk, több klub is érdeklődik a 18 éves csatár iránt, várhatóan a jövő hét elejéig kikristályosodik, hol folytatja. Ugyanerre utalt a moholi származású csatár, Könyves Norbert is megkeresésünkre, mondván, továbbra is Pakson edz, de több ajánlatot is tettek érte, sorsa legkésőbb a jövő héten eldől.