2024. július 17., szerda
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Kapus- és csatárgondok a Vidinél

Ma megkezdődik a Bajnokok Ligája második selejtezőköre tizenkét párharccal – holnap öttel folytatódik –, pályára lép a magyar bajnok Videoton és a szerb Partizan is. Egyik csapatot sem állította megoldhatatlan feladat elé a sorsolás, hiszen a Vidi az első selejtezőkört sikerrel vevő, de az európai kupaporondon egyébként nem remekelő walesi The New Saints vendégeként lép pályára, és hasonló erejű ellenfelet fogad a Partizan is, a grúz Dila Gori múltjában is csak egy-két meglepőbb nemzetközi eredmény található.

A magyar bajnok számára ennek ellenére igazi fokmérő lesz az oswestryi Park Hall stadionbeli mérkőzés, hiszen több jelentős távozója is volt a nyáron, elég csak Nemanja Nikolić Varsóba szerződésére gondolni. Három júniusi felkészülési mérkőzéséből a Vidi csak az osztrák Wolfsberger ellenit vesztette el, a román Astrát és az ukrán Zoriját legyőzte, a magyar szuperkupában ellenben kikapott 3:0-ra a Ferencvárostól múlt vasárnap. A csapat formája remélhetőleg javult azóta, ami fontos lenne különösen azért, mert a francia vezetőedző, Bernard Casoni nemcsak a sérüléssel bajlódó Feczesin Róbertre és Rémi Mareválra nem számíthat, hanem a két kapusra, Branislav Danilovićra és Filip Pajovićra, illetve a csatár Mirko Ivanovszkira sem, akik adminisztrációs problémák miatt nem kaptak idejében vízumot. Az edző így két olyan kapus közül választhat, aki még NB I.-es meccsen sem védett, vagy a 23 éves Péter Gábor, vagy a 18 éves Gyánó József kapja meg a lehetőséget. Csatárposzton is szükségmegoldásra szorul Casoni, hiszen a felkészülés során a Feczesin–Ivanovszki duót preferálta. „Komolyan kell a TNS ellen készülnünk, és a két mérkőzést is komolyan kell vennünk, egyáltalán nem szabad lebecsülni a walesi csapatot” – mondta Casoni.

A Partizannál is található sérült a szlovén védő, Gregor Balažic személyében, az ő játéka kérdéses. A fekete-fehérek bizakodóak, a csapatkapitány Saša Ilić mindenkit maximális koncentrációra kér, de úgy véli, ezt a párharcot a szerb bajnoknak kell megnyernie: „Rendkívül fontos számunkra, hogy nyerjünk, hiszen azzal legkevesebb négy európai kupameccset bebiztosítanánk magunknak.”

Mai program

Aranykupa, Egyesült Államok, B csoport, 3. forduló: Jamaica–El Salvador (0.00, szerda, Sportklub 1), Kanada–Costa Rica (2.30, szerda, Sportklub 1).

Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör, első mérkőzések: The New Saints–Videoton (20.00, Duna), Partizan–Dila Gori (20.45, RTS1).

Felkészülési meccsek: Thailand All Stars–Liverpool (15.00, Arena Sport 1), Milan–Legnano (18.00, Sport1), Udinese–Schalke (20.00, Sport1).

20.00, Digi Sport 1, Sportklub 1: Dinamo Kijev–Sahtar Donyeck (ukrán szuperkupa).