2024. július 17., szerda
LABDARÚGÁS

Nikolić remekül kezdett

Szinte álomszerűen sikerült a zentai származású csatár, Nemanja Nikolić számára az idénykezdet a lengyel élvonalban, hiszen a varsói Legiának a Śląsk Wrocław elleni idegenbeli 4:1-es győzelméből két góllal vette ki a részét. A magyar válogatott támadó egy hónappal ezelőtt igazolt Lengyelországba a magyar bajnok Videoton csapatából, és a felkészülési mérkőzések alapján várható volt, hogy a bajnoki nyitányon is a kezdőcsapatba jelöli őt Henning Berg vezetőedző. A 27 éves légiós a felkészülés során nem talált be az ellenfelek kapujába, a gólcsendet a lehető legjobbkor törte meg, habár csapata már fordított egygólos hátrányból, mire ő betalált, hiszen 2:1-re vezettek a varsóiak, Nikolić duplájával pedig bebiztosították a győzelmet. Fontos siker volt ez, hiszen a Legia egyértelműen a bajnoki címért kíván harcolni, amihez a jó szezonkezdet szinte elengedhetetlen. A varsói együttes 2013-ban és 2014-ben is megnyerte az Ekstraklasa küzdelmeit, idén tavasszal csak másodikként zártak a Lech Poznań mögött, amelytől szeretnék visszahódítani a címet.

A népszerű Niko először a 71. percben volt eredményes, amikor gyönyörűen tekert a jobb felsőbe, majd a rendes játékidő utolsó másodperceiben egy szép fejessel állította be a végeredményt. A találkozó után Berg elégedetten nyilatkozott, Nikolićot külön is méltatta: „Nagyon elégedett vagyok Nikolić és Prijović teljesítményével, és Zyro és Kucharczyk is meggyőzően játszott. Még csak most kezdődött a szezon, de már látni, hogy játékban előreléptünk. Az elvégzett munka meghozza a gyümölcsét, a játékosok egyre jobban megértik egymást a pályán.”

Nemcsak a bajnokság szempontjából volt fontos az önbizalom-növelő idegenbeli győzelem, hanem az európai kupaszereplés miatt is, hiszen a Legia csütörtökön, az Európa-liga 2. selejtezőkörének visszavágóján a Botoşani elleni hazai 1:0-s előnyt igyekszik megőrizni Romániában.