2024. július 17., szerda
LABDARÚGÁS - EURÓPA-LIGA

A továbbjutás küszöbére léphet a Partizan

Remekül indult az Európa-liga-csoportkör a Partizan számára, két mérkőzés után maximális pontszámmal áll az L csoportban. A belgrádiak az AZ Alkmaar ellen hazai pályán és az Augsburg ellen idegenben is győzelmet arattak, amivel olyan helyzetben fogadják az eddig három pontot szerző Athletic Bilbaót ma 19 órakor, hogy egy újabb győzelemmel a továbbjutás küszöbére léphetnek. Az eredményektől függően a további három körben akár egy pont is elég lehet számára az első két hely valamelyikének megszerzéséhez. Pontosztozkodás esetén maradna a hárompontos különbség a két együttes között a két csapat bilbaói mérkőzése előtt.

A Partizan szép gesztussal kedveskedik a nézőknek, akiket már másfél órával a találkozó előtt várnak a stadionba, hiszen 17 óra 25 perces kezdettel levetítik annak az előadásnak a felvételét, amelyet a belgrádi Nemzeti Színházban október 4-én mutattak be a klub 70. évfordulója alkalmából. A nézők ráadásul fűtött stadionban követhetik végig a találkozót, a Honvédelmi Minisztérium ugyanis úgy döntött, ezen az estén szemet huny a sportegyesület tartozásai felett. A stadionban idén áprilisban kapcsolták ki a fűtést, mivel a Partizan Sportegyesület 8 millió dinárral tartozik a Katonai Akadémiának a fűtési energiáért. Rossz hír is akad a klub körül, a focicsapat korábbi edzője, Vuk Rašović pert indított a klub ellen, mondván: azzal, hogy a Partizan egyoldalúan felbontotta szerződését, megsértette az éppen a szerződés által garantált jogait. Az ügyben a bíróság várhatóan november 6-áig hoz ítéletet.

Mindeközben persze a játékosok továbbra is teszik a dolgukat, a ma esti mérkőzésre fókuszálnak, és a nyilatkozatok alapján úgy tűnik, nagyon is tisztában vannak vele, hogy a pontszámbéli különbség ellenére ennek a találkozónak az esélyese a vendégcsapat, amelynek nagyságát nem vitatja el egyikük sem. „Nem kell túlzottan szerénynek lenni ahhoz, hogy elismerjük, hogy ők a favoritok, mert ez tényleg így van. A Bilbao egy óriási klub Spanyolországban, nagy elismertségnek és tiszteletnek örvend. Nagy kihívás lesz a meccs, de hiszem, hogy a fiúk meglephetik őket” – véleményezett a találkozó előtt Stefan Babović, a fekete-fehérek középpályása, aki egy combizomsérülés miatt várhatóan kihagyja a mai összecsapást.

A mai program

Európa-liga, 3. forduló, A csoport: Molde–Celtic, Fenerbahçe–Ajax (Arena Sport 4, Digi Sport 1, HRT2). Az állás: 1. Molde, 2. Celtic 2 (4:4), 3. Ajax 2 (3:3), 4. Fenerbahçe 1 pont. B csoport: Liverpool–Rubin Kazany (Arena Sport 5, RTL2), Bordeaux–Sion. Az állás: 1. Sion 4, 2. Liverpool 2 (2:2), 3. Bordeaux 2 (1:1), 4. Rubin 1 pont. C csoport: Qabala–Borussia (D) (17.00, Arena Sport 3, Digi Sport 1), PAOK–Krasznodar (Arena Sport 2 – körkapcsolás). Az állás: 1. Borussia (D) 4, 2. Krasznodar 3, 3. PAOK 2, 4. Qabala 1 pont. D csoport: Legia Warszawa–Club Brugge (Digi Sport 2), Midtjylland–Napoli. Az állás: 1. Napoli 6 (7:0), 2. Midtjylland 6 (4:1), 3. Legia 0 (0:3), 4. Club Brugge 0 (1:8) pont. E csoport: Villarreal–Dinamo Minszk, Rapid Wien–Viktoria Plzeň. Az állás: 1. Rapid Wien 6, 2. Viktoria Plzeň 3 (2:1), 3. Villarreal 3 (2:2), 4. Dinamo Minszk 0 pont. F csoport: Sporting Braga–Marseille (Arena Sport 3), Slovan Liberec–Groningen. Az állás: 1. Sporting Braga 6, 2. Marseille 3 (3:1), 3. Slovan Liberec 3 (1:1), 4. Groningen 0 pont. A Qabala–Borussia (D) mérkőzés kivételével minden találkozó 21.05-kor kezdődik.

G csoport: Lazio–Rosenborg (Arena Sport 5), Dnyipro–Saint-Étienne. Az állás: 1. Lazio 4 (4:3), 2. Dnyipro 4 (2:1), 3. Rosenborg 1 (2:3), 4. Saint-Étienne 1 (4:5) pont. H csoport: Lokomotiv Moszkva–Beşiktaş, Sporting–Skënderbeu (Arena Sport 2 – körkapcsolás). Az állás: 1. Lokomotiv Moszkva 6, 2. Beşiktaş 4, 3. Sporting 1, 4. Skënderbeu 0 pont. I csoport: Basel–Belenenses, Fiorentina–Lech Poznań (Digi Sport 1). Az állás: 1. Basel 6, 2. Fiorentina 3, 3. Lech Poznań 1 (0:2), 4. Belenenses 1 (0:4) pont. J csoport: Monaco–Qarabag, Anderlecht–Tottenham (Arena Sport 4, Digi Sport 2). Az állás: 1. Tottenham 4, 2. Qarabag 3, 3. Monaco 2, 4. Anderlecht 1 pont. K csoport: Schalke–Sparta Praha, APOEL–Aszterasz Tripolisz. Az állás: 1. Schalke 6, 2. Sparta Praha 4, 3. Aszterasz Tripolisz 1, 4. APOEL 0 pont. L csoport: AZ Alkmaar–Augsburg (Arena Sport 3), Partizan–Athletic Bilbao (RTS2). Az állás: 1. Partizan 6, 2. Athletic Bilbao 3 (4:3), 3. AZ Alkmaar 3 (4:4), 4. Augsburg 0 pont. Mindegyik mérkőzés 19 órakor kezdődik.