2024. augusztus 7., szerda
EURÓPA-LIGA

Emberelőnyben is erőtlen volt a Honvéd

Kétgólos előnnyel várhatja az újvidéki Vojvodina a jövő heti budapesti visszavágót a Honvéd ellen az Európa-liga selejtezőjének 2. fordulójában. A székvárosi piros-fehérek az első húsz percben lefocizták a vendégeket, utána azonban egy kiállítás miatt megváltozott a játék képe: a Honvéd támadott, de gólt ismét a Vojvodina lőtt.

A Vojvodina mezőnyfölénye a 19. percben érett góllá: egy jobb oldalról beívelt szöglet után a Honvéd játékosai „elfelejtettek” felugrani, Baráth elkésett, ezt Trajković azonnal kihasználta, s a hálóba fejelte a labdát a tétovázó, félig kimozduló Kemenes mellett. Két perccel később a 19 éves Nastić ütemet tévesztett, csúnyán eltalálta Baráth lábát, s a francia játékvezető habozás nélkül a piros lapot mutatta fel a Vojvodina játékosának. Marko Nikolić, a Vojvodina edzője öt perccel a kiállítás után változtatott a felállításon, s Škuletić helyére a 28 éves Barić állt be, aki azonnal el is foglalta helyét a védelemben. A vendégcsapat ezután kezdett megnyugodni, egyre többet birtokolta a labdát, azonban a kameruni Oumarou beadásából Ignjatović kis híján megduplázta a székvárosiak előnyét egy öngóllal. Az első félidőben a budapesti együttes nem tudott igazán veszélyes helyzetet kidolgozni, a nikšići Čelik elleni párharc során háromszor eredményes Holender beleszürkült a mezőnybe, s emiatt az első negyvenöt perc után a Chelsea-től kölcsönkapott Delač kapusnak a reflexeiről senki nem bizonyosodhatott meg. Alighogy elkezdődött a második játékrész, a horvát kapus kétszer is bizonyított: előbb Testardi tíz méterről leadott erős lövését hárította, majd a szöglet utáni fejest is kiütötte. Az emberelőnyben levő Honvéd teljesen átvette a mérkőzés irányítását, de ez csak a labdabirtoklásban merült ki, gólhelyzetet nem sikerült kialakítani. Marco Rossi, a Honvéd edzője a mérkőzés előtt azt mondta, hogy Oumaroura nagyon oda kell figyelni. Az olasz trénernek igaza volt, ugyanis egy veszélytelennek tűnő ellentámadásból a kameruni faképnél hagyta Baráthot, aki a 16-oson belül utánarúgott. A jogos büntetőt Vranješ bombázta a bal felső sarokba.

Újvidék: Vojvodina–Bp. Honvéd 2:0 (1:0)

Karađorđe Stadion, 7000 néző, vezette: Buquet (Franciaország). Góllövők: Trajković a 19. és Vranješ a 71. percben.

Vojvodina: Delač, Nastić, Trajković, Đurić, Vulićević, Vranješ, Radoja, Poletanović, Alivodić (Bilbija), Oumarou (Ivanić), Škuletić (Barić).

Bp. Honvéd: Kemenes, Baráth, Lovrić, Ignjatović, Alcibiade, Hidi, Živanović, Vécsei (Diarra), Nagy G. (Délczeg), Testardi, Holender (Ikenne).Európa-liga, selejtező, 2. forduló: Crvena zvezda–ÍBV Vestmannaeyjar 2:0 (Pantić 13., Mijailović 76.), Jagodina–Rubin Kazany 2:3 (Damjanović 72., Lepović 90., ill. Prudnikov 12., Natcho 21., Rondon 87.), Strömgodset–Debrecen 2:2 (Horn 53., Kovács P. 90+1., ill. Sidibe 36., 56. – a másodikat 11-esből).