2024. augusztus 7., szerda
LABDARÚGÁS – BL-SELEJTEZŐ

Méltatlan szereplés

„Amikor egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen valaki pályára lép, akkor nemcsak önmagát, hanem a klubját és Magyarországot is képviseli. Most néhányan ezt nem az elvárható módon tették meg. Egyes játékosoknak el kell gondolkodniuk, mert senkinek sincsen bérelt helye a csapatban. Nem szoktam a nyilvánosság előtt kritizálni a játékosaimat, de most kivételt teszek” – nyilatkozta a tel-avivi mérkőzés után Pintér Attila eltiltott győri vezetőedző, s ezek a mondatok nyilván sok mindent elárulnak arról, hogy a Győri ETO miként járt a Maccabi otthonában.

Az eredmény (2:1) végül is elfogadható lenne annak, aki nem nézte végig a magyarok szenvedését a pályán, mert az izraeliek a második félidőben már egyáltalán nem igyekeztek, ennek ellenére a győriek szinte el sem jutottak az ellenfél tizenhatosáig, s csak akkor lőttek egy becsületgólt, amikor a vendéglátók összesítésben 4:0-ra vezettek, és már csak percek voltak hátra. Pintér véleményét osztotta az izraeli sajtó is. A sport5.co.il például így írt: „Nyilvánvalóan nagyon gyenge a magyar bajnokság, másképpen nem lehet megmagyarázni a Győr zavarba ejtő teljesítményét. Kamenáron kívül – aki megmentette őket a szégyentől – nem tudunk kiemelni egyetlen játékost sem.”

A Győri ETO tehát befejezte idei szereplését a nemzetközi porondon, a Maccabi ellenfele a harmadik selejtezős körben pedig a svájci Basel lesz.

Tel-Aviv: Maccabi–Győri ETO 2:1 (1:0)

Bloomfield Stadion, 12 700 néző, vezette: Hansson (svéd). Góllövők: Ben Haim a 25. és Zahavi a 79., illegve Martínez a 86. percben.

Maccabi: Juan Pablo, Jeini, Tibi, Carlos Garcia, Ziv, Alberman, Radi, Zahavi, Altman (Mané), Ben Haim (Lugassi), Jicaki (Miha).

Győri ETO: Kamenár, Wolfe, Lipták, Takács, Dinjar, Strestík (Trajković), Kamber, Mevoungou, Varga, Kronaveter (Koltai), Andrić (Martínez).

További érdekesebb eredmények: Sahtyor (kazah)–BATE Boriszov (fehérorosz) 1:0 (továbbjutott: a Sahtyor 2:0-s összesítéssel), Sutjeska (montenegrói)–Sheriff (moldovai) 0:5 (tj.: Sheriff 6:1), Dinamo (horvát)–Fola Esch (luxemburgi) 1:0 (tj.: Dinamo 6:0), Vardar (macedón)–Steaua (román) 1:2 (tj.: Steaua 5:1), Željezničar (boszniai)–Viktoria (cseh) 1:2 (tj.: Viktoria 6:4).