2024. július 20., szombat
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Újra aktív az európai klubfoci krémje

A katari vb befejezése után Angliában és Spanyolországban indult újra a klubfoci. A szigetországban a számos sorozat közül az egyik kevésbé rangos, a ligakupa került először műsorra, ahol máris a negyeddöntő jogáért csaptak össze a gárdák. A Leicester, a Southampton és a Wolverhampton alsóbb osztályban szereplő csapat ellen hozta a kötelezőt, míg a kedd esti program egyetlen Premier League-összecsapását a Newcastle nyerte meg a Bournemouth ellen, a Szarkák a balszerencsés Smith öngóljával diadalmaskodtak.

A Newcastle a Premier League mellett a ligakupában is villog (Fotó: Express & Star)

A Newcastle a Premier League mellett a ligakupában is villog (Fotó: Express & Star)

Spanyolországban folytatódott a Király-kupa. A legjobb 32 közé kerülés szakaszában nem történt meglepetés, bár a negyedik ligás Guijuelo közel járt ehhez, hiszen 1:1-es játékidőt hozott le a Villarreal ellen, és csak hosszabbításban maradt alul.

Angol ligakupa, nyolcaddöntő: Milton Keynes–Leicester 0:3, Newcastle–Bournemouth 1:0, Southampton–Lincoln 2:1, Wolverhampton–Gillingham 2:0. Spanyol Király-kupa, 1/32, érdekesebb eredmények: Diocesano–Getafe 0:2, Guadalajara–Elche 0:3, Guijuelo–Villarreal 1:1, h. u. 1:2, Real Union–Mallorca 0:1, Sestao–Athletic Bilbao 0:1, Atlético Paso–Espanyol 0:1.

Nyitókép: A Newcastle a Premier League mellett a ligakupában is villog (Fotó: Express & Star)