2024. július 21., vasárnap
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Kapusdráma a maratoni büntetőpárbajban

Újabb emlékezetes finálénak adott otthont Anglia legnagyobb stadionja, a Wembley, ahol a Chelsea és a Liverpool a ligakupa trófeájáért csapott össze. A rendes játékidő és a félórás hosszabbítás nem hozott gólt, így a büntetők döntöttek. A hosszúra nyúló csatában drámai szerep jutott Kepa Arrizabalagának, a Chelsea kapusának, akit közvetlenül a tizenegyesek előtt küldött be Thomas Tuchel. Csakhogy sem a baszk hálóőr, sem liverpooli kollégája, Caoimhin Kelleher nem fogott ki egy büntetőt sem, végül már maguknak kellett odaállniuk a rúgáshoz. Az ír a kapuba bombázott, ám a baszk jócskán a kapu fölé eresztette el lövését, így Jürgen Klopp csapata ünnepelte a serleget.

Angol focihoz tartozó hír, hogy menesztette Marcelo Bielsa vezetőedzőt a kieséstől fenyegetett Leeds. A csapat szombaton hazai pályán 4:0-ra kikapott a Tottenhamtől, ezzel a tabella 16. helyén áll, egyben a Leeds lett a Premier League történetének második olyan együttese, amely egymást követő öt bajnoki találkozón három vagy annál több gólt kapott: ilyen negatív szériája eddig csak a Sunderlandnek volt 2005 novemberében.

A hazai Szuperligában a Crvena zvezda a Partizan feletti győzelmével két pontra megközelítette az örök riválist.

Angol ligakupa, döntő: Liverpool–Chelsea 0:0, tizenegyesekkel 11:10. Francia bajnokság, a 26. fordulóban: Troyes–Marseille 1:1, Lyon–Lille 0:1. Az élcsoport: PSG 62, Marseille 47, Nice 46 (–1) pont stb. Magyar bajnokság, a 22. fordulóban: Debrecen–MTK 1:0. Az élcsoport: Ferencváros 43, Puskás Akadémia és Kisvárda 41 pont stb. Német bajnokság, a 24. fordulóban: Augsburg–Borussia (D) 1:1. Az élcsoport: Bayern 58, Borussia (D) 50, Leverkusen 44 pont stb. Olasz bajnokság, a 27. fordulóban: Spezia–Roma 0:1. Az élcsoport: Napoli és Milan 57, Inter (–1) 55 pont stb. Spanyol bajnokság, a 26. fordulóban: Real Sociedad–Osasuna 1:0, Barcelona–Athletic Bilbao 4:0. Az élcsoport: Real Madrid 60, Sevilla 54, Betis 46 pont stb. Szerb bajnokság, a 24. fordulóban: Crvena zvezda–Partizan 2:0. Az élcsoport: Partizan 65, Crvena zvezda 63, Čukarički 44 pont stb.