2024. július 22., hétfő
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A Palmeiras várta ellenfelét

Végjátékához ért Abu-Dzabiban a nemzetközi labdarúgóélet egyik kuriózumának számító klubvilágbajnokság, az első elődöntőben a brazil Palmeiras Veiga és Dudu akciógóljával, a hajrában nagy védekezésre kényszerülve múlta felül az egyiptomi Al Ahlyt. A tegnap esti másik elődöntőben a Chelsea és a szaúdi Al-Hilal csapott össze.

Hiába ért a BL-helyezések küszöbére a Manchester United a Premier League-ben, a Vörös Ördögök egyelőre nem tudták megerősíteni pozíciójukat a legjobb négy között, miután csak döntetlenre voltak képesek a sereghajtó – igaz, többmeccses hátrányban lévő – Burnley gyepén. A United a Shaw begurítására érkező Pogba látványos, felső léc alatt kikötő bombájával (18.) szerzett vezetést, ám Jay Rodriguez egy manchesteri labdavesztés után egyenlített, és az eredmény már a lefújásig nem változott.

Angol bajnokság, a 24. fordulóban: Newcastle–Everton 3:1, West Ham–Watford 1:0, Burnley–Manchester United 1:1. Az élcsoport: Manchester City (–1) 57, Liverpool (–2) 48, Chelsea 47 pont stb. Francia kupa, negyeddöntő: Monaco–Amiens 2:0. Olasz kupa, negyeddöntő: Inter–Roma 2:0. Klubvilágbajnokság, elődöntő: Palmeiras–Al Ahly 2:0.