2024. július 22., hétfő
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A lesipuskás Lukaku döntött

Érvényesült a papírforma az Abu-Dhabiban zajló klubvilágbajnokság második elődöntőjében, ahol a Chelsea minimális eredménnyel búcsúztatta a tisztes ellenállást produkáló szaudi bajnok Al-Hilalt, így a londoniak mérkőzhetnek meg a szombati fináléban a brazil Palmeirasszal. A találkozó egyetlen góljáért Romelu Lukaku felelt, a robusztus belga Kai Havertz beadásánál volt a legjobb helyen, amikor a szaudiak védelme végzetes hibát követett el a kapu közvetlen közelében.

Megerősítette helyét a Premier Legaue élén a Manchester City, Pep Guardiola fiai Mahrez és De Bruyne révén húzták be a kötelezőt a Brentford ellen, míg nagyot botlott a Tottenham, amely 1:0-s és 2:1-es előnyt játszott el a középmezőnyben álló Southamptonnal szemben.

Angol bajnokság, a 24. fordulóban: Manchester City–Brentford 2:0, Norwich–Crystal Palace 1:1, Tottenham–Southampton 2:3, Aston Villa–Leeds 3:3. Az élcsoport: Manchester City 60, Liverpool (-2) 48, Chelsea 47 pont stb. Francia kupa, negyeddöntő: Bergerac–Versailles 1:1, tizenegyesekkel 4:5, Nice–Marseille 4:1. Olasz kupa, negyeddöntő: Milan–Lazio 4:0. Klubvilágbajnokság, elődöntő: Chelsea–Al-Hilal 1:0. Spanyol Király-kupa, elődöntő: Rayo Vallecano–Betis 1:2.