2024. július 22., hétfő
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Szerb hős a Coppában

Kisebb meglepetés született az olasz kupa negyeddöntőjében Bergamóban, ahol az Atalanta az utolsó húsz percben engedte ki a vezetést az utolsó negyed órára emberhátrányba kerülő Fiorentina ellen. A fordulatos találkozón a Viola számára Piatek tizenegyese törte meg a jeget (9.), ezt Zappacosta remekbe szabott, húsz méterről elengedett, jobb felsőben kikötő lövése egalizálta. A balról tizenhatosba rohanó Boga kevés teketóriázás után lőtte ki a hosszú alsót (56.), helyreállítva az elvárt erőviszonyokat, ám a végjátékban két hidegzuhanyt is nyakába kapott a bergamói legénység. Koopmeiners magasra emelt térde miatt vitatható büntetőt kapott a Fiore, Piatek próbálkozását Musso kifogta, de a lengyel elé ütötte a labdát, amit az már bepofozott a hálóba. A ráadás harmadik percében aztán a nem sokkal korábban, az eredmény őrzése céljából beküldött szerb válogatott védő, Nikola Milenković került főszerepbe, amikor egy szabadrúgás után hozzá keveredett a labda, ő pedig precíz bombát eresztett el a tehetetlen Musso kapujának bal alsó sarkába.

Életben tartotta bajnoki reményeit a Premier League-ben a Liverpool. Jürgen Klopp csapata Jota duplájával verte a továbbra is szenvedő Leicestert, és egy mérkőzéssel kevesebbet letudva 9 pontos hátránnyal fut az éllovas City mögött.

Angol bajnokság, a 24. fordulóban: Liverpool–Leicester 2:0, Wolverhampton–Arsenal 0:1. Az élcsoport: Manchester City 60, Liverpool (-1) 51, Chelsea 47 pont stb. Francia kupa, negyeddöntő: Nantes–Bastia 2:0. Olasz kupa, negyeddöntő: Atalanta–Fiorentina 2:3, Juventus–Sassuolo 2:1. Spanyol Király-kupa, elődöntő, 1. mérkőzés: Athletic Bilbao–Valencia 1:1.